Accesul autovehiculelor pe plajă, strict interzis. Amenzi de până la 20.000 lei

944
Accesul autovehiculelor pe plajă, strict interzis. Amenzi de până la 20.000 lei - fotofondaccesulpeplaja-1591381679.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) trag un semnal de alarmă turiștilor care se vor bucura de litoralul românesc și le reamintesc că este interzis accesul, circulația sau staționarea vehiculelor pe plajele Mării Negre.

Odată cu deschiderea plajelor litoralului românesc, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral încearcă conștientizarea constănțenilor și turiștilor, în urma numeroaselor situații de tipul celor prezentate mai sus, având în vedere amploarea fenomenului și gestionarea dificilă a acestuia.

Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulația sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative din cadrul Ministerului Administratiei și Internelor și a utilajelor de întreținere a plajelor care aparțin Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

"Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei și 20.000 de lei, în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 19 nr. 19 din 22 februarie 2006 privind utilizarea plajei Marii Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă", explică directorul general al ABADL, Bogdan Bola.

Controale permanente

Totodată, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice că în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 202 / 2002, actualizată, privind gospodărirea integrată a zonei costiere, "…instalarea de conducte, cabluri, linii aeriene în zona costieră și zona - tampon fără actele tehnico-juridice necesare sau cu nerespectarea prevederilor acestora, precum și efectuarea de săpături pe maluri, faleze și plaje fără avizul de gospodărire a apelor" constituie contravenție în domeniul gospodăririi integrate a zonei costiere și se sancționează conform legii.

"În urma verificărilor din teren s-a constatat existența pe suprafețe de plajă atât a autovehiculelor personale, cât și a unor utilaje care nu dețin un acord din partea instituției noastre în conformitate cu prevederile legale menționate mai sus. Pentru a exemplifica prezentăm ultima situație din teren identificată de inspectorii SGA Constanța pe plaja stațiunii Mamaia, unde a fost depistat un utilaj care executa lucrări de nivelare a plajei fără a avea acordul ABADL. Prin lucrările executate și intrarea cu un utilaj pe plajă, operatorul de plajă a încălcat dispozițiile OUG 202/2002 și a fost sancționat cu amendă în cuantum 25.000 de lei", mai precizează șeful ABADL.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2024 secunde