Forțe proaspete la IPJ Constanța

Absolvenții școlilor și Academiei de Poliție vor fi angajați în decembrie

3288
Absolvenții școlilor și Academiei de Poliție vor fi angajați în decembrie - 055b74a879ba0a14f822fd97e071e899.jpg
Toți absolvenții Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" și ai școlilor de agenți și subofițeri, promoția 2009, vor fi încadrați în structurile MAI începând cu data de 1 decembrie. Dintre aceștia, aproximativ 20 de tineri vor fi repartizați, în perioada 16 noiembrie -1 decembrie, la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. Măsura este bine-venită, deoarece la această instituție ar mai fi nevoie de aproximativ 300 de polițiști.
Deși la data de 1 iulie 2009 au ieșit de pe băncile școlilor 1600 de polițiști, iar în țară există deficit de personal la multe Inspectorate de Poliție, ei au fost amânați pentru repartizare, întrucât nu au existat fonduri pentru plata salariilor, iar în această perioadă au primit doar solda de elev sau student.
"Am aprobat o ordonanță de urgență prin care promoția acestui an va susține examenele de diplomă și examenele de licență pentru Academia de Poliție și pentru școlile de agenți și subofițeri aferente Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și toți aceștia vor fi încadrați, conform unei ordonanțe de urgență, începând cu data de 1 decembrie", a declarat ministrul Administrației și Internelor, Dan Nica.
Printre altele, el a precizat că a găsit suma de bani necesară ca în luna decembrie să se poată plăti drepturile salariale aferente încadrării celor 1600 de absolvenți în Ministerul de Interne.
Drept urmare, conducerile Academiei de Poliție, Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au obligația ca, până la 1 decembrie, să acorde tuturor absolvenților, promoția 2009, gradele profesionale sau, după caz, militare și să-i repartizeze pe posturi conform pregătirii, urmând ca aceștia să se prezinte la unități începând cu data de 4 decembrie.
De asemenea, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, con-ducerile instituțiilor amintite au obligația să dispună măsurile necesare, astfel încât absolvenții instituțiilor de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale pregătiți pentru nevoile MAI să primească grad profesional sau militar și să le repartizeze posturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5074 secunde