A zecea tranșă de vaccin Pfizer, cu peste 200.000, de doze a ajuns în România

302
A zecea tranșă de vaccin Pfizer, cu peste 200.000, de doze a ajuns în România - vaccin-1613975876.jpg

Articole recomandate

A sosit în România, pe cale aeriană, cea de a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze, potrivit Digi 24. Transportul către centrele de stocare din țară este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.


Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
Centrul Național de Stocare București: 59.670 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 23.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 23.400 doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.


Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.


Vineri, autoritățile au spus că dozele livrate în perioada următoare României de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna sunt destinate imunizării persoanelor care au deja progrămari în platformă, atât pentru prima, cât și pentru a doua doză de vaccin.


Persoanele de peste 55 de ani, eligibile pentru etapa a II-a, se vor putea programa pentru imunizarea cu vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna începând cu prima parte a lunii martie, odată cu deschiderea unor noi centre de vaccinare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5895 secunde