A SCĂPAT! Curtea de Apel refuză extrădarea în Turcia

342
A SCĂPAT! Curtea de Apel refuză extrădarea în Turcia - 646x404-1576682831.jpg

Articole recomandate

Curtea de Apel București a respins, miercuri, cererea autorităților din Turcia privind extrădarea unei profesoare de origine turcă care predă limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB). Decizia nu este definitivă.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că procurorul de ședință a pledat împotriva extrădării profesoarei.

O profesoară de origine turcă care predă limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) a fost ridicată miercuri dimineața de polițiștii români, în baza unui mandat de reținere pentru extrădare în Turcia, au anunțat oficiali ai ICHB.

"Trei polițiști români au bătut în această dimineață la ușa profesoarei de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Bușra Zeynep Șen, cu un mandat de reținere pentru extrădare emis de autoritățile lui Erdogan. Bușra Zeynep Șen este de doi ani profesoară de limba engleză la ICHB, iar de un an este căsătorită cu un cetățean român, Husein Ervin, care este de asemenea profesor la aceeași școală. Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău", se arată într-un comunicat de presă semnat de oficiali ai liceului.

Pe rolul instanțelor din Capitală a mai existat un caz asemănător în decembrie 2018, când autoritățile de la Ankara au cerut României extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya de la "Zaman România", pe motiv că acesta avea legătură cu mișcarea Gulen. Justiția română a respins atunci cererea de extrădare în Turcia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2351 secunde