A rămas fără telefonul cumpărat și fără bani. "M-a sunat un polițist, produsul era furat"

1330
A rămas fără telefonul cumpărat și fără bani.
Site-urile de anunțuri continuă să fie preferate de constănțeni pentru efectuarea tranzacțiilor de orice tip, în ciuda numeroaselor reclamații care circulă pe internet. Păgubiții aleg rar să ceară ajutorul Poliției și, în cele mai multe dintre cazuri, victimele se resemnează cu pierderea, promițându-și că nu vor mai avea încredere în oricine. 


Din cauza unor astfel de tranzacții, un constănțean a avut neplăcuta surpriză de a cumpăra un Iphone furat. La scurt timp de la achiziție, a fost sunat de polițiștii constănțeni, care i-au pus în vedere că se află în posesia unui dispozitiv furat. 


"Telefonul l-am primit în cutie, cu toate accesoriile și nici prin cap nu mi-a trecut că era furat. M-a sunat un polițist și mi-a spus să mă prezint la sediu, deoarece telefonul ar fi fost furat. Eu am poze din timpul conversației, precum și numărul de telefon al persoanei de la care l-am cumpărat. Această persoană mai are și alte anunțuri. Mi s-a spus că trebuie să dau o declarație și că telefonul va fi indisponibilizat. Mi se pare nedrept să rămân fără telefon și fără bani", reclamă Andrei, una dintre victimele tranzacțiilor de acest tip. 


Întrebați dacă au în lucru astfel de cazuri, polițiștii constănțeni spun că nu toți păgubiții aleg varianta reclamațiilor, iar din această cauză nu se poate vorbi de un fenomen negativ, chiar dacă în realitate ar putea fi vorba de așa ceva. 


"În general, nu se începe urmărirea penală în cazul cumpărătorilor de bună credință, însă se dispune indisponibilizarea bunului și predarea către păgubit, în măsura în care acesta poate fi găsit", precizează oamenii legii. Singura varianta care-i mai rămâne la dispoziție cumpărătorului care și-a luat "țeapa" este reprezentată de instanța civilă. 


Din păcate, când vine vorba despre tranzacții între persoane fizice prin intermediul site-urilor de anunțuri, Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Constanța este legat de mâini. 


"Reclamațiile pot fi depuse doar în condițiile în care vânzătorul este comerciant și avem datele de identificare. De înșelăciunile care au loc pe diverse site-uri, între persoane fizice, se ocupă Poliția. Îi sfătuim pe cetățeni să nu facă tranzacții decât acolo unde au detalii și review-uri. Sunt site-uri care garantează prin verificările făcute că anumite persoane sunt de încredere, acestea beneficiind de un calificativ mare. Trebuie să căutăm să avem de-a face doar cu oameni sau societăți pe care le putem verifica. Asumarea riscului de a cumpăra de la cineva necunoscut, la asta duce", a declarat, pentru "Cuget Liber", Horia Constantinescu, comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5543 secunde