€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

A rămas fără permis, dar nu poate contesta în instanță! Răspuns primit de la poliție: "Am crezut că ați plecat acasă"…

Ştire online publicată Vineri, 06 Aprilie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Un constănțean a rămas fără permisul auto, în urma unei manevre considerate de Poliția Rutieră peste limita legii, iar cazul său a devenit unul special în condițiile în care nu poate contesta această decizie în instanță. De ce? Veți vedea în rândurile următoare.

Scena cu pricina s-a petrecut în data de 21 martie 2018, în jurul orelor 18.00, pe strada Nicolae Iorga, în dreptul Spitalului Județean. Șoferul se numește Iulian Bratu, are 53 de ani și conducea un autoturism-taxi.

„Circulam dinspre strada Lahovary către bulevardul Tomis. În dreptul barierelor de acces către spital, circulația era blocată de un autoturism Logan, care făcuse accident. Era pe banda 2, iar pe prima bandă era ambulanța. Mașina poliției a oprit în spatele Loganului. S-a format o coadă mare de mașini. Toată lumea aștepta ca poliția să dirijeze circulația, dar timp de aproximativ 15 minute nu s-a întâmplat acest lucru.

Atunci, am depășit mașina de poliție, intrând pe contrasens maximum 40-50 cm., iar în urma mea au trecut apoi și celelalte mașini. Polițistul a sărit din mașină și m-a oprit doar pe mine. Mi-a fost ridicat permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile”, a povestit constănțeanul.

Din acest punct, lucrurile devin și mai interesante.

„I-am spus și la fața locului dlui polițist. Am permis de 31 de ani, timp în care nu am luat o amendă, un radar, nici nu mai vorbesc despre permis ridicat. I-am reproșat că mai bine ar fi făcut să dirijeze circulația, să gestioneze altfel situația decât să stea în mașină. I-am spus că, din punctul meu de vedere, este un abuz și am refuzat să semnez procesul verbal”, a explicat Iulian Bratu.

Mare greșeală a făcut constănțeanul. Fără acest proces verbal, nu poate merge în instanță!

„Am primit dovada, dar pe aceasta nu apare numărul procesului verbal. Am luat legătura cu avocatul și mi-a spus că nu are ce să conteste în instanță. Procesul verbal are seria PCTX, iar în dreptul numărului nu scrie nimic!!! Am mers la Poliția Rutieră, să lămuresc lucrurile. A ieșit o doamnă și a spus că o să verifice. Am așteptat o oră și jumătate, nu mai venea nimeni să îmi răspundă. Am bătut iar pe la uși, am găsit-o pe doamna respectivă, care mi-a răspuns: «Credeam că ați plecat acasă!»”, relatează interlocutorul nostru.

El va trebui să aștepte două luni, pentru a primi acasă procesul verbal, pe baza căruia să încerce ulterior să depună contestație în instanță. Practic, își va ispăși pedeapsa înainte de a putea face contestația.

„Poate am greșit, poate nu am greșit. Asta instanța o va decide. Dacă am greșit, da, plătesc, să fiu tras pe dreapta. Am cameră video pe bord, am martori care erau în mașină. Ceea ce mi se pare absurd este că nu pot contesta în instanță. De ce nu are număr procesul verbal, este ceva de ascuns?”, se întreabă constănțeanul.

Acesta a precizat că procesul verbal a fost întocmit de agentul Adrian Chisoiu.

XXX

Așteptăm și un punct de vedere oficial al Poliției Rutiere Constanța!  

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8772 secunde