A primit SUTE DE MESAJE DE AMENINȚARE! Aplicație de telefon, în vizorul Poliției

297
A primit SUTE DE MESAJE DE AMENINȚARE! Aplicație de telefon, în vizorul Poliției - 1-1578504977.jpg

Articole recomandate

O minoră de 13 ani, din comuna Schela, a primit peste 700 de mesaje de amenințare cu moartea sau cu violul, polițiștii gălățeni deschizând un dosar penal în acest caz. Mesajele au început pe data de 26 decembrie și sunt trimise prin intermediul unei aplicații Tellonym, în care expeditorul rămâne anonim.

'Părinții minorei au depus în data de 26 decembrie o plângere la postul de poliție din localitatea de domiciliu, plângere în baza căreia s-a întocmit un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de amenințare', a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Rudele fetei sunt îngrijorate și au început să facă investigații printre vecini pentru a da de autor. ,,M-a anunțat fiica mea că nepoțica mea de 13 ani primește niște mesaje de pe o aplicație, mesaje de amenințare cu violul, cu moartea. Mesajele au continuat, până la ora actuală sunt peste 700 și ceva de mesaje. Am început și eu să fac investigații. Mi-am dat seama că este cineva dintre vecini, pentru că știa tot ce se întâmplă și în afara casei, dar și în casă, în dormitorul fetelor. Am ajuns cu bănuielile la un vecin. Cel care a trimis mesajele s-a și autoincriminat, el a scris: 'Știu că ai două telefoane și un laptop cumpărat de mama ta de la fratele meu'. Episodul cu laptopul respectiv m-a făcut să țintesc către acea persoană, pentru că am găsit în laptop multe imagini și filme pornografice', a declarat bunicul fetei, Nicolae Milea.

Și mama fetei bănuiește că vecinul respectiv ar fi implicat în caz. Este vorba despre un bărbat de circa 40 de ani, necăsătorit, fratele celui de la care a fost cumpărat laptopul. 'Vede și cum sunt îmbrăcate în pat, i-a și scris asta, de aia am și pus acum perdele. Stăm cu grijă, în teroare stăm, nu mai am curaj să las fata să plece singură. Va începe acum școala, o să stau după ea. Se poate oricând întâmpla ceva', a spus mama fetei, Nicoleta Faraonescu.

Bărbatul bănuit că ar fi comis faptele neagă orice implicare și spune că va da în judecată familia fetei pentru că îl hărțuiește. 'Am arătat și telefonul la poliție. Eu îi înțeleg că le e teamă, dar ce au cu mine? Nu eu sunt vinovat. Nici nu știu de aplicația asta. Mi-am luat și avocat. Eu sunt bolnav, vai de mine, nu de astea fac eu', a susținut bărbatul.

Potrivit polițiștilor, date noi în acest caz vor putea fi obținute când dezvoltatorul aplicației, o firmă din Germania, va da, la cererea anchetatorilor români, datele celui care a trimis mesajele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde