A murit pacientul ars, din Constanţa, transferat în Belgia și plimbat prin spitale

1911
A murit pacientul ars, din Constanţa, transferat în Belgia și plimbat prin spitale - ars-1613376984.jpg

Articole recomandate

A murit pacientul ars, din Constanţa, transferat în Belgia și plimbat prin spitale. Bărbatul a fost transferat cu întârziere, după ce soția a făcut publică situația sa.


Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.


Pacientul a fost transportat initial la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, iar, apoi, in data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgente "Sfantul Spiridon" din Iasi.


In data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul in Belgia a fost anulata din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apararii Nationale, la Centre des Grands Brules - IMTR din cadrul Grand Hopital de Charleroi din Loverval, Belgia.


Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unitati medicale din Romania unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind ingrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5975 secunde