Probe prelevate de la cadavrul lui Lucian Cernat

A fost deshumată prima victimă a clanului Bahaian

537
A fost deshumată prima victimă a clanului Bahaian - 9b4247c3399414a1c16a6cc81ec2cbed.jpg
Legiștii susțin că noua autopsie va putea stabili cauza exactă a decesului, precum
Procurorii din Ialomița l-au deshumat, ieri, pe Lucian Cernat, prima dintre victimele clanului Bahaian. El a fost aruncat, în anul 2006, de pe podul rutier de la Cernavodă, după ce inițial a fost obligat să bea alcool și să înghită pastile de diazepam. Bărbatul a fost găsit după aproximativ trei săptămâni în apa Canalului. După ce a stat aproape un an la morgă, el a fost îngropat în cimitirul din Cernavodă pe banii Primăriei cu titulatura de "necunoscut". După prinderea lui Valentin Șlepac, Adrian Grigoraș și Sergiu Bahaian, oamenii legii și-au dat seama că necunoscutul este Lucian Cernat. În cursul zilei de ieri, oamenii legii l-au deshumat pe bărbat și l-au transportat la morgă. Cadavrul era în stare avansată de putrefacție, însă legiștii au prelevat probe biologice, toxicologice și histopatologice, pe care le vor trimite Institutului de Medicină Legală Mina Minovici din București. De asemenea, au fost prelevate și probe ADN, cu ajutorul cărora va fi stabilită cu exactitate identitatea victimei. Legiștii susțin că noua autopsie va putea stabili cauza exactă a decesului, precum și o posibilă intoxicare a victimei cu alcool și pastile.
Mama și frații lui Lucian Cernat locuiesc în Cuza Vodă și au aflat de curând că tânărul este mort și îngropat în cimitirul din Cernavodă, ca o persoană necunoscută. Îl credeau plecat la muncă, în străinătate. Ei vor lua corpul neînsuflețit de la morgă și îl vor înmormânta în cimitirul din localitatea Cuza Vodă.
În urmă cu o lună, o altă victimă a clanului Bahaian a fost deshumată.
Emilian Leonte, de 47 de ani, a fost lovit cu ciocanul în cap, iar cadavrul aruncat, în anul 2008, în Canalul Dunăre Marea Neagră. Anul trecut, când au găsit corpul acestuia, legiștii au greșit și au spus că este vorba despre o moarte accidentală sau o sinucidere. Ulterior, doi dintre locotenenții lui Sergiu Bahaian au recunoscut crimele comise și au spus că ei l-au omorât și pe Emilian Leonte. Astfel, s-a dispus deshumarea și efectuarea unei alte necropsii. Echipa de medici a stabilit că bărbatul a fost ucis, moartea survenind în urma unor lovituri de ciocan primite în cap.
Cea de-a treia victimă a clanului Bahaian este Ionel Ulezu. Bărbatul a fost îngropat de viu, în anul 2008, după ce a fost sedat și adus în stare de ebrietate. Cadavrul lui a fost descoperit într-o curte din satul Măgura, din județul Constanța, într-o groapă, la aproximativ doi metri adâncime, sub o placă de beton, deasupra căreia a fost construit un WC. Ultima victimă găsită de anchetatori este Petrică Captalan omorât tot în 2008. El a fost lovit în cap cu o bâtă și îngropat într-o altă groapă, în curtea aceleiași case din satul Măgura. Cadavrul a fost descoperit la aproximativ un metru adâncime, deasupra acestuia fiind construită o placă din beton astupată cu pământ. Cei patru bărbați descoperiți morți făceau parte din rețeaua lui Sergiu Bahaian. Ei fuseseră racolați de Adrian Grigoraș, Valentin Șlepac, locotenenții lui Bahaian. Pe numele lor au fost înființate societăți comerciale cu promisiunea că viața lor va fi mai fericită. După ce au fost puși să dea zeci de țepe în numele firmelor ai căror patroni se treziseră peste noapte, trebuiau eliminați. Oamenii legii susțin că ei au fost omorâți pentru a nu divulga autorităților afacerile ilegale pe care le făceau în numele firmelor pe care le aveau. Potrivit anchetatorilor, asasi-natele au fost executate de Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș la comanda lui Sergiu Bahaian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3574 secunde