S-a ales cu dosar penal!

A crezut că se îmbogățește cu role de scotch și nu le-a declarat la Vamă

277

Articole de la același autor

Un cetățean român a încercat să introducă în țară mii de produse susceptibile a fi contrafăcute, iar pe unele a și "uitat" să le declare la Vamă. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii va-mali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, articole de divertisment și birotică susceptibile a fi contrafăcute și zeci de mii de bunuri nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 183.500 lei.

Astfel, în data de 26 iunie, în Portul Constanța Sud Agigea, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul București.

În urma controlului, au fost descoperite 8.880 articole de divertisment și birotică (jucării și ascuțitoare din plastic), ce purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 150.480 lei, dacă ar fi fost originale.

Totodată, au fost identificate 16.500 bunuri diverse, adică bandă adezivă tip scotch, în valoare de 33.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în țară. Administratorul societății comerciale este cetățeanul român M.A., în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în județul Ilfov.

"Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât și cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale față de autoritatea vamală", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3642 secunde