Deși în Constanța nu mai există magazine de "vise"

A crescut alarmant numărul consumatorilor de etnobotanice!

960
A crescut alarmant numărul consumatorilor de etnobotanice! - etnobotanice-1346950518.jpg
Un an a trecut de când au început acțiunile împotriva magazinelor ce comercializau substanțe etnobotanice. Dacă, la acea vreme, Poliția colabora cu Prefectura Constanța, acum, polițiștii constănțeni sunt lăsați să se descurce singuri cu traficanții de substanțe cu efecte psihotrope.


De la plecarea lui Claudiu-Iorga Palaz din Prefectură și preluarea instituției de Bogdan Huțucă, polițiștii au rămas singuri în "războiul" cu traficul de etnobo-tanice. Deși afirmă că el continuă proiectele începute de colegul său în mandatul anterior, noul prefect nu vrea să ofere niciun fel de deta-liu cu privire la acțiunile demarate.

Potrivit reprezentanților Prefec-turii, ultimul proiect în domeniu este o simplă comunicare către Ministerul Administrației și Inter-nelor, care se restrânge la câteva cuvinte: "În județul Constanța, nu mai există magazine care vând astfel de substanțe". Acest lucru a fost confirmat și de șeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanța, Aurelian Pavel.

Vânzări la colțul străzii

Deși magazinele au fost închise, acest lucru nu pare să-i descu-rajeze pe micii comercianți, care vând, mai nou, etnobotanice pe la colțurile străzii.

Ultimul magazin de "vise" a fost închis în zona Spital, unde se comercializau prafuri mascat, sub forma unui sex-shop. A fost o perioadă liniștită, scurtă ce-i drept, în care parcă traficanților le era teamă să se mai arate. Însă, după puțin timp, aceștia au revenit, culmea, într-un număr mai mare. Față de aceeași perioadă a anului trecut, se constată o creștere cu aproape 30% a consumatorilor de etnobotanice și o creștere cu aproximativ 50% a persoanelor suspectate de trafic de substanțe psihotrope.

Polițiștii constănțeni au desfășurat și vor mai desfășura activități îm-potriva comercializării și a consumului de astfel de substanțe. Pe perioada verii, au fost organizate nu mai puțin de 62 de acțiuni. Astfel, au fost controlate 1.216 de persoane, 34 de societăți comerciale și 137 de autoturisme. De asemenea, oamenii legii au efectuat 38 de percheziții la domiciliu și 96 de percheziții informatice.

Doar în sezonul estival, polițiștii au întocmit 124 de dosare penale pentru trafic de etnobotanice, în care sunt cercetate 377 de persoane. Dintre aceștia, 169 s-au recunoscut vinovați, iar 29 au fost arestați.

Droguri confiscate în valoare de 600.000 de euro

Polițiștii constănțeni au patrulat toată vara pe litoral, în cluburi, discoteci, plaje, concerte, festivaluri și alte evenimente. Mare le-a fost mirarea să constate că, pentru tineri, cel mai bun mod de petrece a timpului liber este de a consuma etnobotanice.

Astfel, ei au confiscat 3,5 kilograme de metamfetamină (MDMA), aproape 10 kilograme și jumătate de cannabis, 70 de grame de ha-șiș, 750 de comprimate Ecstasy, 6 grame de cocaină, 2500 de plicuri cu substanțe etnobotanice și 316.000 bucăți de țigări.

Valoarea totală a substanțelor confiscate a fost de 602.000 euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2943 secunde