57 de români din Berlin, confirmați ca infectați cu noul coronavirus. Unul este în stare critică

118
57 de români din Berlin, confirmați ca infectați cu noul coronavirus. Unul este în stare critică - test-1592548251.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite joi că în total 57 de români din districtul Neukolln din Berlin au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus, iar unul dintre aceștia este în stare critică, potrivit Agerpres.


De asemenea, arată MAE, conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, aproximativ 370 de locuințe se află în carantină, iar "primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum și a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii".


MAE precizează că autoritățile locale au pus la dispoziția persoanelor afectate un sistem de asistență pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relația cu angajatorul, precum și despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege.


MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la această situație. Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistența consulară, conform competențelor legale și în conformitate cu măsurile adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19.


primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum și a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7705 secunde