5.000 de bicicliști cer demisia lui Sorin Oprescu

94
5.000 de bicicliști cer demisia lui Sorin Oprescu - protestbiciclisti37290500-1379776007.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 5.000 de bicicliști s-au adunat, astăzi, în Capitală, pentru a protesta față de lipsa pistelor de biciclete. Ei cer demisia primarului Sorin Oprescu.

Protestul bicicliștilor din Capitală este organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ din România. El se desfășoară sub sloganul ,,Vrem piste pe șosea. Vrem un oraș pentru oameni".

Cei aproximativ 5.000 de bicicliști cer demisia primarului Sorin Oprescu.

Participanții la marș s-au strâns de la ora 14.00 la intrarea din Piața Charles de Gaulle în Parcul Herăstrău, având ca destinație Parcul Tineretului. Timp de aproximativ un sfert de oră, ei au blocat circulația pe ambele sensuri pe Podul Basarab.
Traseul bicicliștilor include și înconjurul Palatului Parlamentului, cei care doresc putându-se alătura astfel protestatarilor față de proiectul de la Roșia Montană, care și-au propus formarea unui lanț uman în jurul acestei clădiri, sâmbătă după ora 18.30.

În cadrul acestui protest, bicicliștii cer demisia primarului Sorin Oprescu, invocând: neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, încurajarea transportului motorizat, lipsa unei viziuni pentru creșterea calității vieții, menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete și neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că toate obiectivele rutiere reabilitate și cele noi au prevăzute piste pentru bicicliști pe carosabil, iar, acolo unde locul nu permite, acestea vor fi trasate pe trotuare.

Potrivit lui Sorin Oprescu, decizia amplasării pistelor și pe carosabil a fost luată în urma discuțiilor avute cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, în cadrul grupurilor de lucru dedicate "chestiunii pistelor de bicicliști".

"Nu oricum și în orice condiții poți să construiești, până când nu există studiile de specialitate, și mă refer aici la pistele de biciclete așezate pe carosabil, pe calea rutieră, pentru care trebuie să ai și cadru legislativ", a precizat Oprescu care a menționat că studiile în intersecții în special pe cele două axe principale de transport din Capitală, N-S și E-V, au fost demarate împreună cu reprezentanții ONG-urilor.

Potrivit primarului general, în prezent, după ce poliția a "suspendat" aproximativ 40 de piste de biciclete, în Capitală, au rămas doar 18 "viabile", iar acestea se întind doar pe câțiva kilometri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3779 secunde