440 de polițiști și jandarmi constănțeni nu mai au bani de chirie

1807
440 de polițiști și jandarmi constănțeni nu mai au bani de chirie - 6c0edc37f0857f16a191369763104d33.jpg
Plata chiriilor pentru angajații Ministerului Administrației și Internelor care lucrează în alt oraș decât cel de domiciliu a fost sistată pentru că, susține ministrul Dan Nica, în contextul economic actual, suma pentru chiria unui polițist sau jandarm ar fi afectat salariile a zece colegi.
La nivelul județului Constanța, sute de lucrători din cadrul MAI sunt afectați de această decizie.
Spre exemplu, potrivit purtăto-rului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, subinspector Radu Croitoru, la nivelul IPJ, Poliția Transporturi și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog, 167 de polițiști au fost afectați de aceas-tă măsură. Oamenii nu și-au mai primit banii de chirie și nimeni nu știe cât va dura această situație.
Însă, Radu Croitoru a ținut să precizeze că ministerul nu a anulat această indemnizație, ci doar a amânat plata chiriilor din cauza lipsei banilor. Cel mai probabil, sumele de bani vor fi plătite până la zi în momentul în care inspectoratele de poliție vor primi mai multe fonduri.
Până atunci, cei 167 de angajați subordonați IPJ, Poliției Transporturi sau BCCOA, vor trebui să se descurce fiecare cum poate. Indemnizația de chirie reprezintă până la 50% din salariul unui polițist detașat din mediul urban și până la 40% din leafa unui polițist care are domiciliu în mediul rural. În medie, un angajat al IPJ Constanța primea aproximativ 570 de lei lunar pentru chirie, efortul bugetar fiind, pentru plata indem-nizațiilor celor 167 de polițiști, de aproximativ 70.000 lei.
Și jandarmii au fost afectați de această măsură. Astfel, în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, 25 de angajați detașați din alte localități nu își vor mai primi indemnizațiile pentru plata chiriei. Luna trecută, gruparea a plătit acestora, în total, 11.605 lei.
Nici la Inspectoratul Județean de Jandarmi situația nu este mai roză. Aici, 53 de jandarmi sunt afectați de suspendarea plăților pentru chirii, suma de care beneficiau aceștia lunar fiind de 26.000 lei.
Însă cea mai afectată instituție de măsura ministerului este Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră. Astfel, 195 de polițiști și angajați ai IJPF nu își vor mai primi indemnizațiile de chirie, suma necesară pentru plata acestor drepturi fiind de peste 114.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3908 secunde