31 de solicitanți de azil, prinși la frontieră

181
31 de solicitanți de azil, prinși la frontieră - ddd-1577621704.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră români au prins 31 de cetățeni ai unor țări din Orientul Mijlociu care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, a anunțat, duminică, Poliția de Frontieră Română, citată de Agerpres.

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Borș au depistat, sâmbătă, în cadrul unei acțiuni comune cu autoritățile de frontieră maghiare, douăzeci de cetățeni din Irak, Iran, Siria și Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră, care încercau să pătrundă ilegal în Ungaria.

"Cu ajutorul aparaturii cu termoviziune a fost observat un grup format din 20 de persoane care se îndrepta pe jos, peste câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat s-a acționat pentru închiderea direcțiilor de acțiune, reușindu-se reținerea grupului la aproximativ 500 de metri față de linia de frontieră. Cele douăzeci de persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului PF Borș, pentru cercetări", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 11 cetățeni din Irak, cinci din Siria, trei din Iran și unul din Afganistan - în total cincisprezece adulți cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani și cinci sunt minori cu vârste între 12 și 17 ani. Toți sunt solicitanți de azil în România și intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot sâmbătă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai, județul Bihor, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Carei, aflați în misiune pe DN 19, au oprit pentru control la intrare în localitatea Valea lui Mihai două autoturisme conduse de doi cetățeni români, care circulau în regim de taxi. În cele două mașini se aflau ca pasageri 11 cetățeni străini, dintre care trei bărbați, două femei și șase minori.

"Având suspiciuni cu privire la scopul prezenței în zona de frontieră, pasagerii au fost transportați la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, adulții având vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, iar minorii între 11 luni și 13 ani. Persoanele respective au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenționând să treacă ilegal granița în țara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei", se precizează în comunicat.

Polițiștii de frontieră efectuează, în ambele cazuri, cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cetățenii străini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde