30 de migranți, descoperiți într-o pensiune dezafectată. Ce spune Poliția de Frontieră

207
30 de migranți, descoperiți într-o pensiune dezafectată. Ce spune Poliția de Frontieră - aradcu00politistdefrontierapolit-1573390173.jpg

Articole recomandate

30 de migranți, cu vârste cuprinse între 15 și 60 de ani, au fost descoperiți,  într-o pensiune dezafectată din orașul Sântana, din județul Arad, a anunțat, duminică Poliția de Frontieră Română. 


Orașul Sântana se află la cca 20 de km de granița cu Ungaria. Migranții, care sunt solicitanți de azil în România, au decalarat că intenționau să treacă granița cu Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, "lucrători din cadrul Poliției orașului Sântana, județul Arad, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfășurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competență.

Astfel, în data de 9 noiembrie, în jurul orei 02.00, în orașul de frontieră Sântana au fost depistate treizeci de persoane într-o clădire dezafectată, este vorba despre o pensiune dezafectată. Întrucât acestea nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost preluate și transportate la sediul instituției, pentru cercetări".


"În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak, Iran, Afganistan și Sri Lanka, dintre care 21 de bărbați și 9 femei, cu vârste cuprinse între 15 și 60 de ani. Acestea au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanți de azil în România", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, scrie realitateadearad.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5144 secunde