30 de ani de luptă împotriva cancerului în Europa

112
30 de ani de luptă împotriva cancerului în Europa - istocksurgerymedium1-1442845683.jpg

Articole de la același autor

Primul program de luptă împotriva cancerului din Europa împlinește anul acesta trei decenii. Acțiunile întreprinse la nivelul Uniunii Europe au pus accentul pe prevenirea, depistarea timpurie, răspândirea de informații referitorare la metodele eficiente de combatere a cancerului, dar și pe controlul maladiei.

Potrivit unui raport publicat pe site-ul Comisiei Europene, UE continuă acțiunile pentru a-și atinge țelul de a reduce incidența cancerului cu 15% până în anul 2020.

Astfel, din strategia europeană de luptă împotriva cancerului face parte si screeningul anual. Peste 500 de milioane de examinări se vor face până în 2020, pentru a depista timpuriu cancerul.

Mai mult, Comisia Europeană continuă politica privind controlul tutunului, care include legi solide ce reglementează produsele din tutun, interzic publicitatea și sponsorizarea și încurajează campaniile de sensibilizare, măsuri ce ar contribui la o reducere a incidenței cancerului.

În ultimii șapte ani, UE a investit aproape 1,5 miliarde de euro în cercetarea și colaborarea internațională, cercetarea de frontieră, dar și în programele de mobilitate și parteneriate public-private. Din această sumă, aproximativ 770 de milioane de euro sunt folosite pentru stimularea proiectelor de cercetare colaborativă, pentru a găsi noi modalități de luptă împotriva cancerului și pentru a ajuta pacienții, se precizează în respectivul raport, scrie sanatateatv.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Răgușeala, semn  de cancer laringian
Pagina a fost generata in 2.0794 secunde