29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști, mobilizați la manifestările publice de 1 Decembrie

200
29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști, mobilizați la manifestările publice de 1 Decembrie - paradapolitie-1543579900.jpg

Articole recomandate

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne informează că la cele 450 de manifestări publice anunțate, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale și a Centenarului Marii Uniri, la care se preconizează că vor participa peste 550.000 persoane, sunt mobilizați 29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.


"Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri, conducerea Ministerului Afacerilor Interne transmite tuturor românilor un călduros La mulți ani și sincere urări de bine și de sănătate. De 1 Decembrie, la nivel național sunt anunțate aproximativ 450 de manifestări publice la care se preconizează participarea a peste 550.000 de persoane", se arată într-un comunicat al MAI transmis vineri AGERPRES.


Potrivit sursei citate, la parada de sub Arcul de Triumf, vor participa detașamente ale Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectorului General pentru Situații de Urgență, Inspectorului General pentru Imigrări și Academiei de Poliție. În premieră, la parada din Capitală vor defila elevii Școlii de Pompieri și Protecție Civilă de la Boldești. În total, MAI a pregătit pentru defilare 609 efective și 56 mijloace tehnice, precum și șase elicoptere. Potrivit estimărilor, 30.000 de români vor veni să vadă parada din București.


Continuând tradiția ultimilor ani, după încheierea paradei din Piața Arcul de Triumf. MAI va organiza în Parcul Herăstrău (intrare Pavilion H) o expoziție de mijloace tehnice, acompaniată de un concert de muzică de fanfară, se menționează în comunicat.


"Unul dintre cele mai importante evenimente este parada militară de la Alba Iulia la care sunt așteptați aproape 100.000 de cetățeni. Aceștia vor avea ocazia să vadă blocurile de defilare pedestre și tehnica Ministerului Afacerilor Interne, alături de cele ale celorlalte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. Din partea MAI, la parada de la Alba Iulia vor participa 370 de polițiști, pompieri și jandarmi cu 56 de mijloace tehnice", precizează MAI.


De asemenea, sursa citată informează că pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a manifestărilor și pentru a putea interveni în cazul unor situații de urgență în sprijinul populației, vor fi mobilizați aproximativ 29.000 de pompieri, jandarmi și polițiști. Polițiștii rutieri vor fluidiza traficul și vor îndruma conducătorii auto spre rutele ocolitoare în cazul impunerii unor restricții de circulație.


"Având în vedere că Ziua Națională și Ziua Sf. Andrei sunt declarate sărbători legale în care nu se lucrează, structurile MAI au mobilizat efective suplimentare pentru acest sfârșit de săptămână, media zilnică fiind de aproximativ 26.000 de angajați. O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor turistice, drumurilor naționale și autostrăzilor care sunt foarte circulate în astfel de perioade", se mai arată în comunicat.


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0522 secunde