227 de transportoare blindate Piranha pentru Armată

364
227 de transportoare blindate Piranha pentru Armată - mapn640225900-1515761526.jpg

Articole recomandate

MApN a semnat azi contractul de achiziție a 227 transportoare blindate Piranha. La semnarea acestui acord a participat și premierul Mihai Tudose. 


"Acum 9 luni a început acest proiect în biroul de la Ministerul Economiei, un lucru care răspunde atât necesității pentru sistemul de apărare al României și angajamentelor cu partenerii strategi precum NATO și țările europene. Este un angajament pe care ni l-am luat pentru a face ceva pentru economia românească. Ultimele șase de anul ăsta vor fi produse în România. România va deveni un nou producător de tehnică militară (...) Eu cred că este un început bun pentru industria românească de apărare. (...) Acest proiect a început ca o schiță pe perete, pe care am botezat-o proiectul Picasso și era o chestie așa pe care numai noi înțelegeam ce acolo. Se pare că a ințeles toată lumea", a declarat premierul Mihai Tudose.

"Este o zi importantă pentru MApN, este o zi importantă pentru Guvernul României, reușim să semnăm un contract important nu doar pentru armată, ci și pentru industria de apărare românească. (..)Anul acesta, în România vor ajunge primele 36 de transportoare, din care șase vor fi produse în România la Uzina mecanică București. Îi felicit pe toți și îi încredințez pe partenerii noștri că vom respecta clauzele contractului", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Proiectul contractului prevede ca primele 30 transportoare blindatesă fie livrate din Elveția, iar următoarele 197 să fie produse la Uzina Mecanică București. Costul total al acestui program de achiziții este de aproximativ 895 de milioane de euro.

Blindatul Piranha este destinat transportului grupei de infanterie, precum și al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forțele Terestre Române.

Pe această platformă blindată se pot monta arme diferite sau transportorul poate fi echipat pentru evacuări medicale sau alte misiuni specifice, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6379 secunde