22 de ani de închisoare pentru bărbatul care a incendiat doi cerșetori în 2016. Oamenii străzii au murit la spital

203
22 de ani de închisoare pentru bărbatul care a incendiat doi cerșetori în 2016. Oamenii străzii au murit la spital - inchisoare-1527687505.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din Galați care a incendiat doi oameni ai străzii în anul 2016, aceștia decedând ulterior la spital, a fost condamnat de magistrații Curții de Apel la 22 de ani de închisoare, cu 4 ani mai mult față de pedepasa stabilită inițial de Tribunalul Galați.


Instanța Curții de Apel Galați l-a condamnat la 22 de ani de închisoare pe Ștefan Alexandru, bărbatul din Galați, care, în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2016, a incendiat doi oameni ai străzii care au murit ulterior la spital.

Astfel, Curtea de Apel a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, desființând în parte sentința penală pronunțată de Tribunalul Galați.

"Majorează de la 18 ani închisoare la 22 de ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Alexandru Ștefan pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 în referire la art. 189 alin. 1 lit. f și h Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Alexandru Ștefan împotriva aceleiași sentințe penale", se arată în soluția pe scurt a instanței Curții de Apel Galați.

Totodată, instanța a decis să mențină măsura stării de arest a lui Alexandru Ștefan, deducând din pedeapsa aplicată acestuia, durata arestării preventive de la 25.10.2016 la zi, respectiv 29.05.2018. Totodată, bărbatul este obligat să platească suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat ocazionate de soluționarea cauzei în apel. Pe de altă parte, suma de 260 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu va fi avansată către Baroul Galați din fondurile Ministerului Justiției.

Decizia instanței Curții de Apel Galați este defintivă.

Ștefan Alexandru, în vârstă de 51 de ani a fost arestat preventiv pe 25 octombrie 2016, după ce în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2016, a incendiat doi oameni ai străzii din Galați, unul dintre aceștia decedând la Spitalul Județean din Galați, iar celălalt la București.

Bărbatul și-a recunoscut fapta și a precizat că a avut un conflict anterior cu una dintre cele două victime, fiind acuzat de aceasta că i-ar fi sustras niște haine pe care și le păstra în adăpostul respectiv.

Totodată, bărbatul le-a spus atunci anchetatorilor că în noaptea de 20 spre 21 octombrie nu era sub influența alcoolului și că a aprins intenționat hârtii de ziar pe care le-a pus pe adăpostul celor doi oameni ai străzii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9201 secunde