21 de dosare penale pentru cei care au muncit "la negru" în 2012

186
21 de dosare penale pentru cei care au muncit
Munca nedeclarată (cunoscută și sub denumirile muncă fără forme legale sau muncă la negru), reprezintă orice activitate prestată în cadru legal și plătită, dar nedeclarată autorităților publice, putând fi doar estimată ca și amploare a fenomenului. Este una dintre abaterile grave întâlnite de oamenii legii în cadrul controalelor efectuate la diferitele tipuri de angajatori. 


Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în colaborare cu Inspecția Muncii și Garda Financiară a inițiat, la data de 25 ianuarie 2012, planul comun de acțiune având ca obiect desfășurarea, în perioada 01.02.-30.11.2012, de acțiuni de control în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și a combaterii evaziunii fiscale, rezultată din munca la negru. 


În această perioadă, polițiștii de investigare a fraudelor constănțeni au efectuat acțiuni și controale desfășurând, în principal, activități în vederea identificării și cercetării faptelor ce sunt incriminate ca infracțiuni în materia angajării și utilizării forței de muncă. 
Astfel, în timpul acțiunilor de control, la Constanța au fost înregistrate 21 de dosare penale. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3687 secunde