200.000 euro, biletele de avion pentru cei trei delfini care vor ajunge la Constanța

2713

Articole de la același autor

Delfinul Mark a murit în aceeași zi cu Michael Jackson. Dacă viața show-bizz-ului american a mers mai departe și fără Michael, Delfinariul din Constanța aproape că s-a prăbușit fără vedeta lui. Așa că cei din conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii au luat imediat decizia de a-i găsi un înlocuitor jucăușului delfin. Și cum puțini s-ar putea asemui lui Mark, cercetătorii constănțeni abia au găsit trei exemplare de delfini, tocmai în China, demne de a-i fi urmași. Mai mulți dresori români au zburat până la Beijing încă de anul trecut, timp în care s-au acomodat cu cele trei mamifere marine, învățându-le câteva șmecherii pentru a rezista în apele tulburi din țara noastră.
Și cum odată cu înrolarea în echipa Delfinariului au căpătat automat statutul de vedete, cei trei delfini vor fi aduși pe meleagurile dobrogene cu o cursă aeriană de "lux". Considerăm asta în funcție de prețul astronomic pe care Complexul Muzeal îl va plăti pentru transportul lor.
Potrivit unei cereri de oferte lansate pe site-ul de achiziții publice, instituția, subordonată Consiliului Județean, este dispusă să plătească 201.000 de euro fără TVA (aproximativ nouă miliarde de lei vechi) pentru o cursă aeriană care să-i transporte pe cei trei delfini de la Beijing la Constanța. Sunt prevăzute servicii de transport aerian de călători și de mărfuri, exceptând transportul poștal.
Potrivit caietului de sarcini, durata maximă a zborului ar trebui să fie de 12 ore și să se desfășoare după următorul grafic: Beijing - Otopeni maximum 11 ore (zborul se va efectua fără escală); îndeplinirea formalităților de vămuire și de inspecție sanitar-veterinară pe aeroportul Otopeni – o oră; zborul de la Otopeni la Mihail Kogălniceanu – o oră.
Bazinele pentru transportul delfinilor vor avea între 3,1 și 3,5 metri lungime, un metru lățime și între 1,1 și 1,3 metri adâncime.
Bazinul de transport va avea aproximativ 3.500 kg, incluzând un delfin și apă dulce. Greutatea totală va fi de 10.500 kg pentru cele trei bazine.
De asemenea, cei trei delfini vor avea însoțitori speciali în timpul zborului (un fel de stewarzi marini J), numărul acestora fiind de minimum șase persoane.
Pe lângă serviciile de transport aerian, firma câștigătoare va trebui să încheie asigurări de viață și sănătate pentru pasagerii – vedetă, în cazul morții sau îmbolnăvirii pe parcursul zborului întreaga responsabilitate revenind companiei aeriene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3023 secunde