150 de focuri de armă pentru prinderea unui pescador turcesc

576
150 de focuri de armă pentru prinderea unui pescador turcesc - 1c58c5146fcc1bade9f6ff54e1fc6aa2.jpg
Nu mai puțin de 150 de focuri de armă au tras polițiștii de frontieră constănțeni pentru prinderea navei "Ahmet Comoglu", sub pavilion Turcia, cu aproximativ 12 oameni la bord, ce a fost depistată, vineri dimineață, la braconaj în apele teritoriale românești ale Mării Negre.
Ambarcațiunea a fost descoperită de polițiștii de frontieră români la 70 de mile marine de Tuzla. Așa cum cer protocoalele, oamenii legii au încercat să ia legătura cu echipajul, dar nimeni nu a răspuns pentru ca nava să poată fi controlată de poli-țiștii români. Dimpotrivă, ambarcațiunea a luat-o în direcție opusă, obligându-i astfel pe români să plece în urmărire.
Autoritățile românești le-au notificat pe cele din Bulgaria și Turcia cu privire la acțiunea pe care o întreprind, astfel că ele au avut astfel permisiunea de a urmări nava suspectată de braconaj în apele teritoriale românești și în afara granițelor țării noastre.
Pentru că nu au reușit să stabilească legătura radio cu nava urmărită, polițiștii de frontieră români au tras 150 de focuri cu pistolul mitralieră de calibru 7,62 mm și mai multe focuri cu mitraliera de bord de 14,5 mm. Două nave, MAI 2111 și MAI 1102, au urmărit pescadorul turcesc.
Potrivit comisarului șef Adrian Burcea, la ora 13, nava turcească s-a oprit, din cauza unui incendiu care a izbucnit la motor, la 50 de mile marine de țărmul bulgăresc.
Polițiști de frontieră constănțeni s-au urcat la bordul navei "Ahmet Comoglu" și au constatat că unul dintre membrii echipajului a fost rănit la picior, dar că se află în afara oricărui pericol.
***
Vineri, la închiderea ediției, nava și echipajul urmau a fi escortate și aduse în portul Constanța. Pe numele comandantului și membrilor echipajului vor fi întocmite dosare penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3085 secunde