12 migranți au fost expulzați din România

244
12 migranți au fost expulzați din România - migranti-1455209933.jpg
12 dintre cei 60 de migranți care au ajuns ilegal în România, în urmă cu trei săptămâni, vor fi extrădați. Inspectorii de la imigrări le-au respins cererile de azil pentru că au suspiciuni cu privire la documentele și poveștile pe care aceștia le-au prezentat pentru a rămâne în țara noastră. Pentru alți 43 de oameni care fac parte din același grup, situația nu este nici acum lămurită. Ofițerii SRI verifică dacă nu cumva bărbații au legături cu organizațiile teroriste.



"Este foarte periculos în Pakistan, sunt probleme în Kashmir, avem probleme cu talibanii, ISIS", spune un migrant, potrivit Digi24.ro.

Ahmed este unul dintre cei care în urmă cu trei săptămâni a încercat să intre ilegal în țara noastră. Împreună cu alți 59 de bărbați din Pakistan, Afganistan, Maroc și Irak a fost depistat cu ajutorul camerelor de termoviziune pe fâșia verde, între Serbia și România.

"După ce au fost prinși în zona de trecere a frontierei, cei 60 de migranți au fost aduși aici, la sediul Poliției din Jimbolia, unde au fost audiați și amprentați de oamenii legi", relateazăVlad Ungar, reporter Digi24.

Din acel moment, migranții au intrat în custodia autorităților române, care trebuie să se asigure că oamenii nu reprezintă un pericol pentru siguranța națională. Doar cinci dintre ei au convins autoritățile că nu e cale să se întoarcă în țările lor de origine.

"Cei cinci bărbați au fost cazați la acest centru de custodie publică din Otopeni, și, până inspectorii de la imigrări vor lua o decizie în privința acordării azilului, ei nu au voie să părăsească Bucureștiul, dar au primit cartele telefonice pentru a lua legătura cu familiile lor", spune Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Bărbații au explicat de la început că România era doar un punct de tranzit spre destinația lor finală.

"Eu vreau să ajung în Germania. Din România, în Ungaria, Austria și apoi Germania. Poporul vostru mă ajută. Eu sunt din Pakistan, acolo oamenii sunt foarte săraci", spune Ahmed imigrant din Pakistan.

12 bărbați din acest grup de imigranți nu au îndeplinit condițiile de acordare a azilului și în perioada următoare vor fi explulzați în țările lor de origine.

"Statutul de refugiat se recunoaște, la cerere, cetățeanului străin care, în urma unor temeri bine întemeiate de a fi persecutat, pe motive de rasă, religie, naționalitate, se află în afara țării de origine.Se ține cont de documentele existente la dosar, de motivele invocate", spune Ermina Mihai purtător de cuvânt Inspectoratul General pentru Imigrări.

43 de imigranți ridică semne de întrebare și au intrat acum în atenția ofițerilor SRI.

Străinii care ajung în țara noastră și obțin o formă de protecție sunt cazați în șase centre din București, Galați, Timișoara, Rădăuți, Maramureș și Giurgiu. Ei primesc aproximativ șase lei pe zi pentru hrană și întreținere. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Pieton lovit de mașină
Joi, 11 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Vreți să apelați 112? Atenție!
Joi, 11 Februarie 2016
Stire din Eveniment : TRAFIC CU DROGURI, PRIN CURIERAT
Pagina a fost generata in 1.168 secunde