Zonele "fierbinți" ale Constanței, în materie de chirii

1324
2
Zonele

Articole de la același autor

În acest moment nu prea se mai poate vorbi despre cartiere ale Constanței doar cu chirii mici sau cu chirii mari, acest lucru nu mai este o noutate, însă avem câteva zone unde suma medie solicitată de proprietari este mult peste cea a orașului.

Unul dintre cele mai importante portaluri imobiliare din România, imobiliare.ro, a realizat o hartă interactivă, parte a unui proiect mai amplu, unde sunt marcate zonele "fierbinți" din câteva mari orașe ale României, printre care și Constanța, pe baza ofertelor publicate de constănțeni. Iar rezultatul este destul de intere-sant.

Prețuri care-ți frig buzunarele

Harta realizată arată că, în ceea ce privește chiriile apartamentelor cu două camere, cea mai "fierbinte" zonă este în Faleză Nord. În special spre Colegiul Tehnic Energetic și Hotel Bulevard, chiria medie este, în acest moment, de 400 de euro. Totuși, prețurile încep undeva de la 250 de euro.

O altă zonă la fel de fierbinte, tot în cazul apartamentelor cu două camere, este situată în Tomis II, mai exact la nord de sediul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, în imediata apropiere a Plajei 3 Papuci. Și acolo chiria medie este în jurul a 400 de euro. De altfel, în oferta de la această oră, sub 400 de euro nu se prea poate închiria acolo mare lucru.

Surprize pentru trei camere

La trei camere, cele mai mari chirii le găsim în partea de sud a Falezei Nord, mai exact între Hotel Unirii și Școala Generală Ciprian Porumbescu, sau cel puțin așa arată harta generată pe baza ofer-telor publicate pe portalul imobiliar. Chiriile lunare încep acolo undeva de la 350 de euro, însă cea medie este de 500 de euro. Tot la fel de fierbinte este și Peninsula, când vorbim despre apartamente cu trei camere. Chiriile încep acolo de la 380 de euro, iar cea medie este de 499 de euro.

Vă vine să credeți, sau nu, un astfel de punct găsim și în KM 4-5, în jurul străzii Liliacului, undeva la sud de Școala nr. 33, acolo unde prețul mediu este de 460 de euro.

Chirii de peste 200 de euro la garsoniere

Când vine vorba despre garsoniere, cele mai scumpe se găsesc în acest moment în Centru, în imediata apropiere a Primăriei Constanța. Prețul mediu este de 235 de euro, chiriile începând undeva de la 220 de euro.

Un alt punct fierbinte este zona Dacia, mai exact între Școala 27 - intersecția Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu Bulevardul Tomis - intersecția Străzii Farului cu Bulevardul Tomis.

Agenții imobiliari spun că în majoritatea zonelor prezentate mai sus este vorba despre locuințe cu o suprafață utilă mult peste cea medie, de regulă renovate și utilate recent, zone, dând la o parte pe cea din KM 4-5, destul de aproape de mare, de plajă, lucru care justifică prețurile. Totuși, să nu uităm, spun ei, că abia am ieșit din vară, iar perioada în care studenții își caută o locuință încă nu s-a încheiat. Așadar este foarte probabil ca în câteva săptămâni să asistăm la o calmare a prețurilor, chiar și în cazurile prezentate mai sus.

Comentează știrea

FONDURI UE
11 septembrie 2013
Oferta zilei

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: www.fondurieuropenenerambursabile.ro

@FONDURI UE
11 septembrie 2013
fomist disperat

-cocalar

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3054 secunde