"Ziua Portului Constanța" la Budapesta a atras peste 200 de participanți

255
Peste 200 de oficialități, asociații profesionale, companii de stat și private au participat, ieri, 28 februarie 2013, la "Ziua Portului Constanța" la Budapesta. La eveniment, au fost prezenți și reprezentanții unor firme din Austria, Germania și Serbia, interesați de transportul pe Dunăre.

Directorul comercial al CN "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța - George Gabriel Vișan a arătat că traficul total cu Ungaria a fost, în anul 2012, de 3.160.863 tone, în creștere cu 86% față de 2011. Cel fluvial a fost de 2.058.398 tone (+71%), iar traficul maritim, de 1.102.465 tone (+121%). Cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate la cereale - 1.890.943 tone (+127%), combustibili minerali solizi - 961.961 tone (+54%), minereuri de fier, deșeuri de fier și oțel - 82.579 tone (+14%).

Ambasadorul Alexandru Victor Micula a apreciat faptul că: "În pofida condițiilor generate de criza economică prelungită, schimburile comerciale au înregistrat creșteri semnificative la finalul anului 2012, comparativ cu anul precedent, astfel că România a devenit a doua piață pentru Ungaria și există speranțe pentru a se menține dinamica pozitivă în ceea ce privește volumul de mărfuri transportate între cele două țări. 

380 de milioane de euro au fost investite de Ungaria în România, iar acest fapt conferă încredere pentru creșterea exporturilor Ungariei și României." 

Secretarul de stat pentru Transporturi, din cadrul Ministerului Național al Dezvoltării din Ungaria, Schváb Zoltán, a declarat: "Consider că după întâlnirea de anul trecut cu Portul Constanța ministerul a sprijinit dezvoltarea transporturilor fluviale. Ungaria a finalizat o strategie care se bazează pe protejarea mediului, pe dezvoltarea continuă a infrastructurii. Aș dori să pun accentul pe importanța transportului multimodal. În lumea logisticii este o competiție locală, regională și globală, se caută capital pentru investiții, toți dorim să fim competitivi pentru a obține locuri de muncă. În ultimii 20 de ani s-au dezvoltat foarte mult rețelele de transport între est și vest, dar relațiile dintre porturi nu corespund încă așteptărilor. Pe lângă parametrii tehnici existenți vrem să dezvoltăm și nivelul serviciilor. Vrem să exprimăm interesul nostru pentru a participa împreună la dezvoltarea coridoa-relor de transport est - vest și nord - sud, la dezvoltarea tuturor capaci-tăților de transport." 

Partea a doua a evenimentului a fost rezervată întâlnirilor directe între participanții interesați să contacteze viitori parteneri de afaceri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3615 secunde