€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Zeci de hoteluri de pe litoral sunt scoase la vânzare

Ştire online publicată Vineri, 08 Februarie 2013. Autor: Anca CHICU
Sezonul estival 2012 a fost unul extrem de bun, cel mai bun din ultimii cinci ani, asta au recunoscut-o chiar reprezentanții din turism. Așadar, putem vorbi și despre câștiguri pe măsură. Pentru mulți dintre hotelierii de pe litoral nu a fost însă de ajuns. Așa se face că la această oră zeci de hoteluri sunt scoase la vânzare. Dacă unele sunt la prima „experiență” de acest fel, altele au fost scoase, retrase și apoi scoase iarăși la vânzare de câteva ori în ultimii ani, mai exact de când criza a început să trieze în toate sectoarele de activitate. Mulți nu au reușit să gestioneze bine activitatea, per ansamblu, alții pur și simplu nu mai fac față cheltuielilor.


„Impozitarea este excesivă, taxele sunt mari. S-au săturat să mai muncească în gol. Noi nu avem nicio facilitate. Unii dintre cei care acum vând vor să se mute cu totul din România, alții nu au reușit să gestioneze foarte bine activitatea tocmai din cauza fiscalității excesive, a creditelor scumpe, a activității sezoniere”, a explicat președintele Asociației Patronale, Nicolae Bucovală. În plus, creșterea prețului la utilități reprezintă o altă foarte mare problemă pentru hotelieri, alături de una mai veche, TVA-ul de 24% la serviciile de masă vândute la pachet cu cazarea.

Potrivit lui Nicolae Bucovală, la această oră doar patru hoteluri din Mamaia sunt scoase la vânzare, însă agenții imobiliari țin să sublinieze că acestora li se adaugă și foarte multe pensiuni, dar și mini-hoteluri. Iată doar două exemple: Hotelul Selena este scos la vânzare cu 2,95 milioane de euro, iar Hotelul Sulina, cu 4 milioane de euro.

„O să mai avem o surpriză în toamnă, când ne așteptăm și alții să vândă”, a subliniat Nicolae Bucovală.

De asemenea, un nou proprietar își caută și alte două hoteluri destul de cunoscute, Ten Hotel Union din Eforie Nord și Ten Hotel Victory din Mamaia.

De ani buni pe piață este și Hotel Grand, din centrul orașului. Totuși, în acest caz situația este mai complicată. Se pot vinde numai etajele unu și doi și terasa superioară, la 850.000 de euro.

„Cei care vor să cumpere vor hoteluri cu camere multe, mari, însă foarte greu se finalizează o tranzacție. Sunt și foarte multe pensiuni de vânzare, însă de regulă sunt departe de plajă, nu constituie oferte tentante. Apoi, prețurile cerute sunt măricele”, a precizat directorul All Imobiliare Constanța, Marius Coman.

Foarte multe hoteluri, mini-hoteluri și pensiuni de vânzare sunt însă în sudul litoralului. Agențiile imobiliare au în portofoliu zeci de oferte, dar clienții lipsesc cu desăvârșire.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8945 secunde