Workshop privind protecția datelor cu caracter personal

251
Workshop privind protecția datelor cu caracter personal - workshop-1529685283.jpg

Articole de la același autor

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen organizează în data de 28 iunie 2018, începând cu ora 9.30, în sala de conferințe CCINA, workshop-ul: "Conformarea la Regulamentul general privind protecția datelor – întrebări și răspunsuri".


Regulamentul european privind protecția datelor, intrat în vigoare în 25 mai 2018, redefinește regulile aplicabile protecției datelor, crescând efortul organizațiilor de a asigura conformarea la cerințele din domeniu și de a demonstra această conformare în relația cu persoanele ale căror date le folosesc, precum și în relația cu partenerii de afaceri și autoritățile publice. Ignorarea regulilor poate antrena amenzi de până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală.


În condițiile în care orice societate utilizează date personale, fie că sunt datele angajaților, fie că sunt datele clienților, partenerilor contractuali sau chiar ale vizitatorilor, impactul Regulamentului este resimțit în toate industriile și în toate departamentele. Raportat la acest impact, discuțiile vor urmări identificarea modalității practice în care poate fi asigurată conformarea cu regulamentul.


Subiecte care vor fi abordate:
■ Regulile generale în domeniul protecției datelor - cum asigurăm și urmărim conformarea, ce instrumente pot fi folosite în acest sens?
■ Consimțământul - când avem nevoie de el și cum poate fi gestionat?
■ Fluxurile de date între societăți – cum și când se pot dezvălui date cu caracter personal altor entități (de exemplu: parteneri contractori, furnizori de servicii, afiliați)?


Workshop-ul va fi condus de Irina Albu, asociat senior în practica de protecția datelor în cadrul NNDKP.


Irina Albu are o experiență de peste nouă ani în consultanța juridică fiind specializată în domeniul protecției datelor cu caracter personal, asistând clienți în legătură cu realizarea de audituri privind conformarea cu prevederile GDPR, aspecte de protecția datelor în proiecte de fuziuni și achiziții, aspecte de e-privacy și formalități de prelucrare și transfer al datelor cu caracter personal.

Evenimentul se adresează companiilor, autorităților publice, instituțiilor, avocaților, ONG-urilor care procesează date cu caracter personal. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 1.7472 secunde