Week-end de foc! România s-a mutat la mare

1694
Week-end de foc! România s-a mutat la mare - litoral-1342358813.jpg
Puzderie de lume în week-end pe litoral! În acest cel mai aglomerat sfârșit de săptămână din sezonul estival 2012 au ajuns în stațiuni aproximativ 120.000 de turiști. Practic, acesta este începutul unui șir lung de week-end-uri în care se va lucra la capacitate maximă, speră operatorii economici de pe litoral. Proaspeți liceeni, absolvenți de BAC, cu sau fără diplomă, studenți, familii, cu mic cu mare, toți au vrut să scape de căldura insuportabilă din orașe. Chiar dacă nici în stațiuni nu a fost mult mai bine (și cei care iubesc soarele s-au ales cu un bronz pe cinste), totuși oricine s-a putut răcori în mare.

Mamaia, sufocată de turiști

În stațiuni ca Mamaia, Eforie, Costinești sau Vama Veche nu aveai unde să arunci un ac pe plajă, la sfârșitul săptămânii trecute, iar cei care au plecat de acasă fără cazarea asigurată au avut serios de furcă. În Mamaia, de exemplu, unde practic a fost imposibil să mai găsești o cameră liberă, hotelierii se laudă că au avut un grad de ocupare de 100%. Așadar, teoretic, în stațiune au fost 25.000 de turiști, atâtea câte locuri de cazare sunt, dar hotelierii spun că în multe cazuri în ca-merele rezervate pentru două persoane, de exemplu, stau și trei persoane, sau chiar patru, pentru că nu întotdeauna se pot face verificări ca la carte, așadar cifra urcă, în opinia lor, undeva la 27.000 - 28.000 de turiști. Acestea sunt însă datele oficiale. Numărul românilor care au optat pentru Mamaia cu siguranță este ceva mai mare, și asta datorită "concurenței neloiale", așa cum o nu-mesc hotelierii, venită din partea gazdelor de ocazie, la care se adaugă și miile de constănțeni.

Așa se face că în Mamaia s-a dat poate cea mai aprigă bătălie pentru șezlonguri. Sâmbătă de exemplu, cei care nu au fost inspirați să facă o rezervare cu o zi înainte, cum mai nou se practică, ori nu au ajuns dis-de-dimineață pe plajă, au avut mari probleme în a găsi un șezlong cât de cât bine amplasat, cu umbrelă. Din păcate, așa cum ne-am obișnuit deja, peticele de nisip unde românii își pot așeze prosopul, scad tot mai mult. În astfel de week-end-uri aglomerate, când rândurile de șezlonguri sunt duse până în buza mării, persoanele care vor să simtă sub ele nisipul au mari bătăi de cap. Singura soluție, pentru cei care nu pleacă la prima oră din camera de hotel, ori de acasă, în cazul constănțenilor, ar fi să aleagă capetele stațiunii.

80% grad de ocupare în sudul litoralului

Dacă pentru Mamaia este ceva mai simplu să aproximăm numărul turiștilor, în sudul litoralului este destul de greu. Potrivit hotelierilor, media gradului de ocupare a fost undeva la 80%, însă cum în Vama Veche, dar și în alte stațiuni, poate mii de turiști aleg varianta cortului, este practic imposibil să avem o cifră exactă a persoanelor care și-au petrecut acolo week-endul. Cert este că a fost aglomerație mare.

Bucătarii au lucrat la foc continuu

Cum puzderia de oameni venită la mare a trebuit să și mănânce, acest week-end a fost unul extraordinar de bun și pentru agenții economici de pe litoral, fie că vorbim de restaurante, autoserviri, terase etc. Bucătarii au lucrat la foc continuu, iar în ceea ce privește butoaiele cu bere golite, nimeni nu le-a mai ținut numărul.

v v v

Mare aglomerație se preconizează și pentru week-end-ul care vine. Săptămâna viitoare se deschide și ultimul tronson din Autostrada Soarelui, așadar este foarte probabil ca și numărul turiștilor care vin la mare doar pentru o zi, două, să crească destul de mult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Iulie 2012
Stire din Monden : Nuntă  de zile mari  în Mamaia
Pagina a fost generata in 0.3709 secunde