Vreți să deschideți rapid o firmă? Apelați la Biroul Unic!

272

Articole de la același autor

Constanța este cel de-al treilea județ, după Timiș și Neamț, în care funcționează un Birou Unic pentru agenții economici. Festivitatea de inaugurare a acestuia a avut loc ieri, 30 martie 2017, în prezența reprezentanților structurilor care au pus umărul la înființarea ei. 


Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a declarat: "Necesitatea înființării Biroului Unic este dată de faptul că, în anul 2016, comparativ cu anul precedent, s-a înregistrat o scădere cu 11,07%, a numărului de înmatriculări de firme noi în județul Constanța. 


Tendința s-a accentuat în primele două luni din 2017. În ianuarie, scăderea a fost de 40%. Prin organizarea Biroului Unic, în fiecare joi, între orele 14 și 16, cei interesați pot obține, în același loc, informații de la mai multe instituții. Regretăm că, din lipsă de personal, Agenția de Mediu și ISU Dobrogea nu își pot trimite reprezentanții în Biroul Unic. CCINA va avea un reprezentant care va da consultanță pentru finanțările disponibile firmelor și în vederea întocmirii proiectelor de finanțare".


La rândul său, Adrian Viorel Nicolaescu - prefectul județului Constanța, a declarat: "Cunoașteți faptul că perioada necesară înființării unei firme este destul de mare. De aceea am considerat util să adunăm serviciile publice care avizează înființarea și funcționarea unui agent economic, astfel încât solicitanții să câștige timp. 


Efortul pe care l-am cerut să-l facă structurile deconcentrate nu este prea mare. Ele, la rândul lor, primesc în audiență, dau consultanță. În viitor, Biroul Unic se va extinde și cu alte servicii, în funcție de solicitări. În urmă cu mai mulți ani, a existat, prin lege, un Birou Unic, la care s-a renunțat din păcate, dar pe care îl reînființăm prin parteneriatul cu Camera de Comerț".


Vineri, 24 martie 2017, la sediul Prefecturii Constanța, a fost semnat protocolul de colaborare interinstituțională privind înființarea acestei structuri. Documentul poartă semnăturile lui Adrian Viorel Nicolaescu - prefectul județului Constanța, Decebal Făgădău - primarul municipiului Constanța, Mihai Daraban - președinte CCINA Constanța, Constantin Dina - director executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, Eugen Bola - inspector șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Ioan Albu - director executiv al Direcției Pentru Agricultură a Județului Constanța și Ion Preduț - consilier superior pentru Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.


Biroul unic funcționează în sediul CCINA Constanța, din str. Ioan Nenițescu nr. 2 (vizavi de Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, în spatele clădirii Colegiului Național de Arte "Regina Maria Constanța"). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5998 secunde