Vrem vinovații!

174
Vrem vinovații! - vremvinovatii-1446387431.jpg

Articole de la același autor

Bilanțul victimelor incendiului de la clubul "Colectiv" a ajuns la 29 de morți și 144 răniți. Împrejurările care au dus la această tragedie națională se cunosc în mare: localul era o cușcă de beton căptușită cu materiale inflamabile și care avea o singură ieșire, cu lățimea de 80 cm. În acea capcană au fost înghesuiți 400 - 500 de oameni și s-au organizat spec-tacole pirotehnice. A existat un singur aparat de stins incendii, de dimensiuni mici. Stabilimentul avea autorizație de funcționare de la Primăria de sector, dar nu avea aviz de la Pompieri. 


Întreaga opinie publică cere autorităților statului să găsească cât mai repede vinovații și să-i pedepsească exemplar. Desigur, vinovăția ar trebui căutată în primul rând în rândul organizatorilor evenimentului, dar nu trebuie neglijată nici contribuția instituțiilor statului la generarea complexului de cauze ce au provocat tragedia. 


Organele de cercetare penală trebuie să stabilească cine și de ce a autorizat funcționarea clu-bului fără să se intereseze dacă acesta avea aprobare de la Pompieri, dacă lucrările de reamenajare au fost autorizate și verificate de Inspectoratul de Stat în Construcții, dacă clubul avea aviz să primească 400 - 500 de oameni și să organizeze spectacole pirotehnice. Vor descoperi că o serie de instituții cu responsabilități de avizare și control nu și-au făcut datoria sau au făcut-o prost, formal, că unii dintre cei cu com-petențe stabilite prin lege au avut motive să se prefacă, ani de zile, că nu văd ce se întâmplă în acel stabiliment.


Bombe precum cea de la clubul "Colectiv" sunt la tot pasul, în mai toate orașele țării. Am în vedere nu doar cluburile și discotecile, ci și blocurile de locuințe. Mii de blocuri au fost împachetate în termoizolații inflamabile, fără ca primăriile, Inspectoratul de Stat în construcții și Pompierii să intervină. Toate instituțiile statului, până sus la Președinție, cunosc fenomenul, dar nimeni nu ia nicio măsură. Când vor vedea blocurile în flăcări se vor preface că n-au știut, că de-abia atunci au aflat ce și cum.


În opinia mea, vina instituțiilor statului pentru tragedia de la clubul "Colectiv" este mai mare decât a organizatorilor. Dacă pe ăia nu i-a dus mintea decât la prostii sau sunt de rea-credință, autoritățile aveau obligația să nu-i lase să-și facă de cap și să îndolieze o națiune întreagă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4554 secunde