Vorbim mai ieftin la telefon? ANCOM a redus cu 30% tarifele de interconectare

570
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a finalizat și comunicat tuturor furnizorilor activi de telefonie fixă și mobilă din România noile tarife maxime pe care aceștia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice în pro-priile rețele (tarife ce sunt plătite între operatori pentru convorbiri în afara rețelei). Tarifele maxime vor scădea pe parcursul anului 2012 cu peste 30%, în două etape, decizie care ar putea avea ca efect scăderea costurilor plătite de clienți pentru convorbirile în afara rețelelor.

Astfel, cei șase operatori de telefonie mobilă identificați cu putere semnificativă pe piață - Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil și Vodafone - vor practica, începând cu 1 martie 2012, un tarif maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor în rețele de telefonie mobilă de 4,05 eurocenți pe minut.

A doua etapă de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor în rețelele de telefonie mobilă va avea loc la 1 septembrie 2012, dată de la care se va practica un tarif maxim de 3,07 eurocenți/minut.

Tarifele maxime pentru interconectare în vederea terminării apelurilor practicate de cei 51 de operatori de telefonie fixă identificați ca având putere semnificativă pe piață vor scădea în prima etapă la 0,82 eurocenți/minut, de la 1 martie 2012, urmând ca de la 1 iulie 2012 să scadă la 0,67 eurocenți/minut. Tarifele de interconectare practicate de furnizorii de telefonie fixă nu mai sunt diferențiate în funcție de intervalele orare. Tarifele au fost stabilite de ANCOM pe baza unor analize comparative cu nivelurile tarifelor de terminare din alte state europene.

Tariful de terminare reprezintă prețul plătit de un furnizor de servicii de telefonie operatorului în rețeaua căruia este terminat apelul efectuat de proprii utilizatori în rețeaua acestuia din urmă. Acest preț se regăsește în tariful perceput utilizatorului final care inițiază apelul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Pagina a fost generata in 0.4168 secunde