Vise sau visuri?

Vom circula în județul Constanța pe drumuri ca-n Germania

2121
Vom circula în județul Constanța pe drumuri ca-n Germania - a172074db4096166024462928e3e4b0e.jpg
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a lansat ieri licitația deschisă pentru proiec-tarea și execuția lucrărilor de modernizare și reabilitare pentru aproape 550 km de drum județean și 837 km de drum de interes local din județele Covasna, Brașov, Caraș Severin, Mehedinți, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța, pentru perioada 2011 - 2013. Este vorba despre obiective de investiții din cele opt județe incluse în Pro-gramul Național de Dezvoltare a Infrastructurii.
Potrivit reprezentanților Minis-terului Turismului, drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanțare de autoritățile publice locale și sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.
Referitor la județul Constanța, valoarea estimată pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 278.393.548 lei, fără TVA.
Potrivit datelor MDRT, acești bani ar trebui să fie suficienți pentru 303,95 km de drumuri comunale, în mare parte. Privilegiați din acest punct de vedere vor fi locuitorii, dar nu numai, din Valu lui Traian, Ovidiu, Murfatlar și 23 August.
În primul caz vorbim de modernizarea și reabilitarea a două tronsoane de interes local din această comună, de aproape 40 de km. În ceea ce privește orașul Ovidiu, urmează să se modernizeze străzile din cartierul Tineretului, pe o lungime de aproximativ 2,4 km, tronsonul tramă stradală cartier Ovidiu Sud, de 3,3 km, precum și străzile din localitatea Poiana, de peste 7,4 km. Cel de-al patrulea obiectiv propus la finanțare de autoritățile publice din Ovidiu vizează modernizarea de drumuri în oraș - 6,124 km - pentru asigurarea accesului public la exploatările agricole.
De cealaltă parte, autoritățile publice din Murfatlar au propus reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din satul Siminoc, ce însumează aproape 6 km, dar și reabilitarea a 25 de străzi și alei din oraș, care însă nu depășesc 6,330 km, precum și a drumului comunal DC 27, pe un tronson de aproximativ 5 km.
În comuna 23 August se va moderniza, până în 2013, 13 km de drum în intravilan, în localitatea Dulcești, 10,640 km în Moșneni și 6,7 km din drumul comunal DC 5 Moșneni - DN 39.
Lucrări de modernizare și / sau reabilitare ar urma să aibă loc și în comuna Istria, pe un tronson de peste 14 km, în Eforie - 1,9 km, în Nicolae Bălcescu și Dorobanțu - 11,8 iar în Castelu, două tronsoane de peste 22 km.
De drumuri bune urmează să se bucure și locuitorii din Ghindărești, Albești, din localitățile Horia, Cloșca și Tichilești, Cernavodă, Adamclisi, Cobadin, Hârșova, Rasova, Costinești și Schitu, și Poarta Albă.
De menționat că în Cernavodă ar trebui să înceapă lucrări doar la două tronsoane de 2,430 km - modernizare drum de centură zona Portuară - DJ 223, respectiv 0,463 km - modernizare tramă stradală cartier Cochirleni.
"La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiții din fonduri publice. Pentru realizarea inves-tiției nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor", au precizat reprezentanții MDRT.
Aceștia au mai explicat că durata contractului de achiziție publică include durata prevăzută pentru proiectarea și execuția lucrărilor solicitate (3 ani) și perioada de rambursare a creditului (maximum 7 ani) dar nu mai târziu de 2020. Durata de garanție a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepției la terminarea lucrărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 28 Aprilie 2011
Stire din Economie : Încep demolările pe litoral
Miercuri, 27 Aprilie 2011
Stire din Economie : Unde sunt turiștii de altădată?
Pagina a fost generata in 1.567 secunde