Vom avea un monitor al prețurilor carburanților

94
Vom avea un monitor al prețurilor carburanților - vomaveamontoriul-1508432031.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum privind Statul va înființa sistemul de monitorizare a prețurilor carburanților. Măsura a fost aprobată de Guvernul Tudose printr-un memorandum.

Platforma de monitorizare a prețurilor pentru carburanți va fi similară Monitorului prețurilor din domeniul de retail alimentar. Ea va asugura transparența pieței pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege carburanții auto cu cel mai bun raport preț-calitate.

Inițiatorii cred consideră că prin înființarea acestei platforme va crește concurența pe piața comercializării cu amănuntul a carburanților auto, cu implicații benefice asupra prețurilor, dar și asupra calității acestora.

În vederea extinderii Monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează amendarea corespunzătoare a Legii concurenței. Astfel, se va crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenței poate solicita date și informații companiilor active pe piață, ceea ce va permite autorității de concurență și monitorizarea activă a prețurilor practicate de companiile petroliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1958 secunde