Vom avea Euro de la 1 ianuarie 2015

393
Coaliția a decis, ieri, să nu se renunțe la intrarea României în zona euro, în 2015. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, care a participat la ședința Guvernului, a dat ca dată posibilă pentru utilizarea doar a monedei euro 1 decembrie 2015. Până atunci, începând cu 1 ianuarie 2015, este posibil să circule pe piață, în paralel, atât moneda națională, cât și euro.
Cele două date, 1 ianuarie 2015 și 1 decembrie 2015, urmează să fie discutate și cu oficialii europeni.
Liderul de grup al minorităților din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian, a afirmat că gu-vernatorul Mugur Isărescu a atras atenția că sunt și probleme logistice foarte serioase care trebuie soluționate. "De exemplu, va fi nevoie de circa 300 de tiruri pentru distribuirea de euro și de patru ori mai multe pentru re-tragerea de pe piață a leilor. Apoi va trebui să decidem ce facem cu leii, dacă îi tocăm sau dacă îi stocăm. Din punctul acesta de vedere, ne va ajuta foarte mult experiența denominării", a spus deputatul.
Premierul Emil Boc a precizat că va conduce, alături de guvernatorul BNR, un comitet interministerial pentru trecerea la euro. Din acesta mai fac parte vicepremierul, reprezentanți ai ministerului de finanțe, economiei, justiției, administrației și internelor, ai ministerului muncii, dar și oficiali de la Institutul Național de Statistică și Comisia de Prognoză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Economie : Proiectul RISING, prezentat la Constanța
Vineri, 29 Aprilie 2011
Stire din Economie : Hotelieri, aveți grijă, cad stele!
Joi, 28 Aprilie 2011
Stire din Economie : Încep demolările pe litoral
Pagina a fost generata in 1.7576 secunde