Vitrine goale și spații comerciale cu lacăte, de strajă noii zone pietonale din Constanța

4215

Articole de la același autor

A trecut primul weekend în care o porțiune din bulevardul Tomis, de la Miga până la Lupoaică, a devenit pietonală. Timp de trei zile, constănţenii și turiştii s-au putut da cu rolele nestingheriţi sau au putut juca sporturile lor favorite. Numai că zona, în ciuda potenţialului uriaş, nu este fructificată la adevărata capacitate. Trecătorii au putut „admira” vitrinele triste și goale ale spațiilor oferite spre închiriere.





Primăria Constanţa a lansat, în weekendul care tocmai s-a încheiat, proiectul intitulat „Constanţa coffee break”, adică, zona pietonală de pe b-dul Tomis, închisă circulaţiei, ar fi trebuit să devină o mare terasă. Numai că, de la Miga şi până la Lupoaică, abia întrezăreşti patru cafenele, în rest sunt multe spaţii de închiriat. Sunt aşa de ani buni, semn că proprietarii fie nu lasă la preţ, fie nu sunt interesaţi să le închirieze. Aspectul este dezolant pentru oraş, deşi zona ar putea înflori economic. Dacă tot se numeşte iniţiativa primăriei „Constanţa coffee break”, cetăţenii care ies la plimbare, la şosea, ar trebui să aibă şi unde să bea o cafea sau o răcoritoare. „Într-adevăr, sunt puţine cafenele pe b-dul Tomis, în zona unde ar trebui să ne plimbăm în weekend. Cu ani în urmă, mi-amintesc că erau mult mai multe. Probabil că sunt mari chiriile şi stau aşa, goale. Nu este un aspect plăcut, dar nu avem ce face. Poate primăria ar putea să se implice, pe modelul ţărilor civilizate, să-i oblige pe propietari să facă ceva cu spaţiile goale, neîngrijite”, ne-a spus Maria M. Spaţiile rămase fără chiriaşi sunt mari, generoase, iar chiriile sunt pe măsură.



O cafenea nu poate duce o chirie exorbitantă

Pentru ca o cafenea să poată să-şi plătească toate dările către stat şi către proprietar, ar trebui să vândă cel puţin 100 de cafele pe zi, la preţul de 50 de lei ceaşca. Am sunat şi noi la un număr de telefon afişat în geamul unui spaţiu de închiriat şi am aflat motivul pentru care este gol. Pentru o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, chiria pe lună se ridică la 5.000 de euro. Sigur, o să spuneţi că fiecare proprietar face ce vrea cu bunul său, dar cu siguranţă în acele locații nu vor funcţiona niciodată cafenele. Probabil, ne vom plimba pe bulevard şi vom admira în continuare nişte geamuri murdare, neîngrijite, sau vor răsări cazinouri ori poate bănci, afaceri mult mai rentabile, de unde ies bani rapid.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4268 secunde