Virgil Popescu a propus acordarea unui bonus companiilor care angajează oameni și îi păstrează cel puțin 6 luni

174
Virgil Popescu a propus acordarea unui bonus companiilor care angajează oameni și îi păstrează cel puțin 6 luni - ad05yje1mzm5mwq5ogvlztllogeyzgy3-1587738867.jpg

Articole recomandate

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a propus vineri acordarea unui bonus companiilor care creează locuri de muncă pe care le păstrează cel puțin 6 luni, informează agerpres.ro.


"Eu aș vedea o situație de genul acesta: dacă am da un bonus companiilor care angajează salariați și îi țin 6 luni de zile, atunci aș vedea cu adevărat o măsură stimulativă de acest tip. Bugetul de stat are, sigur, capacitatea să ofere și bonusuri, pentru că trebuie repornită economia. Eu tot timpul am spus că în perioada ascendentă a crizei nu luăm măsuri de repornire a economiei. În perioada de scădere a pandemiei, atunci vom porni economia, și o să vedeți și în următoarele săptămâni măsurile de relansare. Aceasta este o măsură de relansare, este o măsură activă", a declarat Virgil Popescu, la Digi 24.


El a criticat inițiativa parlamentară a Opoziției prin care companiile care au încasat șomaj tehnic de la stat sunt obligate să păstreze locurile de muncă ale angajaților care au beneficiat de șomaj tehnic.


"Este evident că ajutorul (de șomaj tehnic, n.r.) a fost dat salariaților, prin intermediul companiilor, dar a fost dat salariaților, oamenilor, pentru a putea trece peste această perioadă. (Șomajul tehnic a fost acordat, n.r.) indirect companiilor, a căror activitate a fost blocată, a fost închisă total sau parțial. Mi se pare absurd să vii în Parlament, într-o procedură de urgență votată în două zile, să spui că nu e bine așa, 'hai să obligăm companiile ai căror salariați au fost ajutați de stat să îi mai țină șase luni de zile'. Mi se pare greșită interpretarea, greșit modul de gândire al celor care au modificat acest lucru. Măsura va crea probleme salariaților", a apreciat Virgil Popescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6256 secunde