Mai multe ştiri online:

Vinurile românești sunt prezente la Târgul internațional London Wine Fair

Ştire online publicată Luni, 20 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Unsprezece producători și exportatori români de vinuri participă la London Wine Fair, eveniment organizat în perioada 20 - 22 mai 2019, la Londra.


London Wine Fair este un târg de referință pentru sectorul de vinuri, cu un înalt grad de internaționalizare. Vor fi prezenți importatori din SUA, țările scandinave sau Benelux, astfel încât evenimentul este unul de interes pentru firmele românești, care doresc să-și majoreze exporturile pe aceste piețe.


Peste 14.000 de profesioniști sunt așteptați la ediția din acest an a evenimentului – importatori, distribuitori și comercianți specializați, sommelieri, patroni de baruri și restaurante, firme de catering, rețele de comercializare cu ridicata și en-detail, precum și jurnaliști, bloggeri, care vor lua parte la degustări și master class-uri.


Regatul Unit al Marii Britanii reprezintă principala piață de export pentru vinurile produse în România, deținând locul 1 în 2018, cu - pondere de 25% din totalul exportului valoric al țării.


Firmele românești expozante la London Wine Fair, reunite sub brandul „Wines of Romania”, sunt: Agricola Girueta (Domeniul Drăgași), Domeniile Dropia, Viti-Pomicola Sâmburești și Zarea, aflate la prima participare la eveniment, Ch. Pietrosaratii, Crama Ceptura, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei – Filiala Alba, Ostrovit, The Iconic Estate și Vitis Metamorfosis.
Participarea românească la evenimentul expozițional de la Londra a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul de Promovare a Exportului pe anul 2019, în colaborare cu APEV, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România. Participarea beneficiază de o finanțare de 589.382 lei.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7376 secunde