Vine vara! Zeci de apartamente, scoase de pe piață

573
Vine vara! Zeci de apartamente, scoase de pe piață - cazarelitoral-1368360641.jpg

Articole recomandate

Constănțenii care sunt în căutarea unui apartament de închiriat sau de cumpărat încep să aibă o problemă. Mulți dintre proprietarii care până la acest moment au avut o locuință scoasă pe piață deja au retras oferta ori cei care au preferat să mai aștepte intenționează să facă acest lucru cât de curând. De ce? Peste aproximativ o lună începe din plin sezonul estival, așadar afaceriștii de-o vară cu mai multe proprietăți preferă să se promoveze acum pe site-urile de cazare accesate de turiștii care nu vin la mare cu buzunarele pline de bani, și astfel să-și permită un hotel, ori care pur și simplu vor să scape ceva mai ieftin cu cazarea. Pe lângă aceștia, mai există o categorie de proprietari de apartamente bine poziționate, care își vor face rost de clienți direct din gară sau la intrările în oraș. Iar "fluturatul" cheilor va dura până la începutul lunii septembrie. Vorbim, în mare parte, în ambele cazuri, despre proprietarii de apartamente din Mamaia, Tomis Nord, Faleză Nord, zona Parc Tăbăcărie, însă nici Centrul nu va duce lipsă de astfel de oferte. Plaja Modern este foarte aproape, așadar pentru turiștii care fug de veșnica aglomerație din Mamaia este o variantă foarte bună.

Agențiile imobiliare constănțene spun că procentul de apartamente care se scot de pe piață în această perioadă, fie că vorbim despre cele de închiriat sau de vândut, fluctuează de la an la an. Acest procent este dat întotdeauna de tipul proprietarului și de așteptările lui. La începutul acestei veri, de exemplu, se așteaptă ca numărul apartamentelor care în prezent sunt scoase la vânzare să nu scadă chiar foarte mult, așa cum se întâmpla până în urmă cu câțiva ani. S-au dus de mult timpurile când un apartament bun, cu un preț bun, se vindea ca pâinea caldă, așadar pentru cei care vor neapărat să facă o tranzacție nu mai contează două - trei luni cu un potențial câștig de pe urma turiștilor. Pentru mulți important este acum să bată mâna cu viitorul proprietar.

Cât despre cei care vor să închirieze un apartament, clar nu este o perioadă prielnică. Prețurile au început să crească încă de acum câteva săptămâni, în special în zonele enumerate mai sus, un motiv fiind și oferta tot mai scăzută. Agenții imobiliari îi sfătuiesc pe cei care nu se grăbesc foarte tare cu mutatul să aștepte lunile de iarnă, atunci când, de regulă, prețurile scad simțitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.459 secunde