Vine sezonul estival! A fost stabilită principala condiţie pentru ca restaurantele să rămână deschise

2818

Articole de la același autor

Cu toţii ne dorim să ne reluăm vieţile şi să nu mai fim condiţionaţi de tot felul de restricţii şi măsuri sanitare care să ne limiteze drepturile şi libertăţile. De aceea, în ultimele zile, la nivel central, dar şi local se duce o amplă campanie de găsire a celor mai bune metode de relaxare a restricţiilor şi de repornire a economiei. Deocamdată, cea mai bună cale este vaccinarea şi pentru asta se caută soluţii pentru a fi imunizaţi cât mai mulţi şi cât mai repede.

Cea mai afectată industrie din economie a fost HoReCa. Activitatea restaurantelor, a hotelurilor, a cafenelelor a avut de suferit din cauza virusului SARS-CoV-2 prin suspendarea sau limitarea locurilor la mese sau în hoteluri. Nici acum nu este funcţională 100% şi de aceea se încearcă vaccinarea accelerată a personalului din industria ospitalităţii, mai ales că sezonul estival se apropie.



Prefectul Constanţei, Silviu-Iulian Coşa, s-a întâlnit, recent, cu mediul de afaceri din sectorul HoReCa şi mai mulţi reprezentanţi din turism şi-au manifestat dorinţa de a accelera procesul de vaccinare pentru angajaţii lor. „Vaccinarea personalului din stațiuni se traduce într-un mediu sigur, pentru angajați, angajatori și, nu în ultimul rând, pentru turiști. De asemenea, vaccinarea va reprezenta o garanție a siguranței pentru vizitatori, care vor veni pe litoral fără rezerve și se vor bucura de un concediu liniștit, în adevăratul sens al cuvântului. Știm cât de mare nevoie are sectorul HoReCa de sprijinul nostru, de norme sanitare bine aplicate, pentru că acestea pot face diferența și din punct de vedere economic. Un sezon estival desfășurat într-un mediu sigur înseamnă, automat, și profitabilitate pentru industrie, una puternic afectată de condițiile impuse de pandemie”, a declarat prefectul județului Constanța.

Adresă de e-mail pentru angajaţii care vor să se vaccineze

O primă măsură găsită de prefectură este ca operatorii economici din industria ospitalităţii să trimită un tabel cu angajaţii care doresc să se imunizeze. Tabelul va fi trimis pe o adresă de e-mail care va fi creată special şi va fi comunicată celor din sector, până la data de 25 aprilie. Tabelele vor fi centralizate, iar personalul din HoReCa va fi vaccinat în perioada imediat următoare. Prefectura informează că tabelele cu numele angajaţilor care vor dori să se vaccineze vor fi trimise în continuare pe acea adresă de e-mail special creată.



Până la această dată, au fost imunizate 1.331 de persoane care activează în domeniul HoReCa. Marţi, 20 aprilie, primul-ministru Florin Cîţu s-a întâlnit cu reprezentanţii industriei ospitalităţii şi la finalul întrevederii a declarat că „sectorul HoReCa nu va mai depinde de rata de incidenţă dacă va avea toţi angajaţii vaccinaţi”. De asemenea, restaurantele cu tot personalul vaccinat vor avea un statut special, a mai spus şeful Executivului.

Şi Asociaţia Patronală „RESTO” salută declaraţia premierului Cîţu. Reprezentanţii asociaţiei constănţene vin cu o propunere inedită pentru turişti şi constănţeni. „Să aleagă restaurantele care au afişat pe uşă sticker-ul „Membru RESTO – Restaurant sigur/Safe location”. Astfel, ne poziţionăm ca prima destinaţie turistică din România care intră în campania de vaccinare pentru sectorul HoReCa, la propunerea noastră”, a declarat Corina Martin, preşedinte de onoare al RESTO.



Totodată, preşedintele RESTO, Egevit Aslan, a spus că: „Ne dorim să transmitem un semnal de siguranţă şi încredere clienţilor şi turiştilor noştri şi vom anunţa, rând pe rând, locaţiile care au personalul vaccinat, fără a ne obliga angajaţii, ci adoptând o politică de recomandare atent monitorizată”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5606 secunde