Video VIDEO. Un film cutremurător despre navigația la Marea Neagră

921
1
VIDEO. Un film cutremurător despre navigația la Marea Neagră - 0008cd2c64248110900-1417790781.jpg

Articole de la același autor

Filmul documentar "Dark Side of Black Sea - Seafaring in substandard vessels" (Partea întunecată a Mării Negre - navigând pe vapoarele sub standard) este o analiză critică a shipping-ului din această zonă a lumii. "Disecția" scoate la lumină o flotă - tumoare, dominată de nave uzate fizic și moral, sub standardele tehnice internaționale, îmbătrânite, adevărate coșciuge plutitoare. 


Documentarul prezintă mărturii cutremurătoare despre mafia din shipping-ul turcesc, care nu se dă în lături de la șantaj și folosirea violenței înarmate, despre cârdășia dintre societățile de asigurări și armatori, pentru a trage pe sfoară victimele naufragiilor, bolilor și accidentelor de muncă.


Eroii filmului sunt: marinarii scăpați din naufragii, care și-au văzut colegii pierind în valurile Mării Negre; părinții, soțiile și copiii marinarilor dispăruți sub ape, cărora le-au secat ochii de prea multe lacrimi vărsate; navigatori de pe coșciugele plutitoare, neplătiți cu lunile, care vorbesc cu durere despre familii rămase acasă, fără mijloace de existență; victime ale accidentelor de muncă pe mare, mutilați și fără nicio compensație bănească, pentru care moartea ar fi o izbăvire; lideri de sindicat care arată cu degetul spre autoritățile naționale care nu fac nimic pentru marinari. 


"Cuget Liber" vă prezintă varianta filmului titrată în limba română, prin efortul Sindicatului Liber al Navigatorilor. 



Comentează știrea

MIHA
5 decembrie 2014
LUCRU DOMICILIU

Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Premierele cinematografice ale săptămânii
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Filmul de miercuri, în Club Doors
Pagina a fost generata in 0.4219 secunde