Viața pe mare! "Te uiți la copil, la soție, la casă și mașină. Patru luni nu-i mai vezi…"

Luni, 26 Martie 2018, 19:32
39704
Continuăm să publicăm, în ediția de astăzi, poveștile de viață spuse de marinari.

Am selectat un punct de vedere al lui Alex, un navigator cu mulți ani petrecuți pe mare, care prezintă și plusurile, și minusurile meseriei de navigator.

"Marinăria era frumoasă dacă rămânea ca acum 20 de ani. Acum, chiar dacă ai net sau alte beneficii, viața pe mare este mai rea ca o pușcărie plutitoare. Eu în 4-5 luni de contract dacă apuc să cobor într-un port sunt norocos. Sunt inspecții, acte și cerințe din ce în ce mai inumane și companii cu reguli extrem de restrictive. Dar sunt bani, îmi place meseria pentru că m-am obișnuit cu ea de când eram copil, iar acasă nu aș putea să câștig nici un sfert din media lunară câștigată pe mare. Dacă aș câștiga măcar jumătate, mâine m-aș lăsa de navigat și cam așa ar face orice navigator pe care îl cunosc.

Noi suntem oamenii care cunoaștem cea mai mare fericire și nimeni nu e mai fericit ca noi când plecăm acasă după lunile pe mare, dar și cei care îndură cea mai mare suferință, când pleacă înapoi după scurtele luni acasă. Când pleci, totul se oprește, cerul parcă se întunecă brusc când primești telefonul de plecare, inima se oprește 3-4 bătăi și apoi urmează inevitabilul.

Te uiți la copil, la soție, la casă și la mașină și îți dai seama că 4 luni minim nu o să le mai vezi, nu o să mai dormi normal și nimic nu o să mai fie ușor. Respiri adânc și pleci spre aeroport sperând la tot ce se poate mai bine, și acolo, în cealaltă parte, de multe ori găsești tot felul de oameni de doi lei, totuși uneori găsești și oameni de calitate și viața e acceptabilă, dar chiar și când viața este frumoasă la bord, e mai grea decât își pot imagina foarte mulți, iar momentul plecării de acolo creează o bucurie pe care foarte puțini o trăiesc vreodată în viața lor.

Vă doresc numai bine, dar să nu ajungeți să navigați, dar să trăiți toată viața cum trăiește un navigator prima luna acasă!" 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2526 secunde