"Viața pe mare este excitantă, competitivă și foarte educativă"

257

Articole de la același autor

BIMCO a dat publicității rezultatele preliminare ale unui studiu sociologic privind forța de muncă maritimă. Potrivit acestuia, majoritatea navigatorilor se identifică cu viața pe mare. 


Scopul studiului este acela de a înțelege mai bine modul în care navigatorii se rapor-tează la munca și viața lor și de a face o previziune privind evoluția forței de muncă pentru următoarea perioadă. Începând din 1990, studiul este repetat la fiecare cinci ani.


Cercetarea sociologică este realizată pe baza chestionarelor completate de companii de navigație, autorități maritime, profesioniști din domeniu, navigatori, profesori din unitățile de învățământ marinăresc, agenți de crewing și lucrători portuari. În cadrul actualei cer-cetări, peste 500 de navigatori, reprezentând peste 40 de naționalități, au completat, deja, chestionarele. 


Iată câteva rezultate. Atunci când se referă la factorii care îi determină să rămână la același angajator, navigatorii indică următoarele: nave bune, plata la timp a salariilor, oportunități de promovare în carieră. 


66% dintre navigatori au estimat că le-ar lua mai puțin de trei luni să obțină un nou contract de îmbarcare, dacă ar pleca de la actuala companie. Întrebați care au fost cele mai importante schimbări de pe mare, din ultimii doi ani, cei mai mulți le-au indicat pe cele legate de salariile de bază și de accesul la internet. 


Iată unul dintre răspunsurile date de navigatori: "Viața pe mare este excitantă, competitivă și foarte educativă. Abilitățile pe care cineva le dobândește în această activitate nu pot fi comparate cu nimic altceva de pe uscat." 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5224 secunde