Vești proaste de la ANM pentru zona DOBROGEI!

139
Vești proaste de la ANM pentru zona DOBROGEI! - seceta1369819911-1372250960.jpg

Articole de la același autor

Buletinul agrometeorologic emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 27 iunie - 3 iulie, nu arată deloc bine! Aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor de porumb pe profilul de sol 0 - 100 cm, se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime în cea mai mare parte a zonelor de cultură, însă pe suprafețe agricole extinse din Dobrogea, Muntenia, Oltenia și sudul Moldovei se vor înregistra deficite de umiditate în sol, seceta pedologică fiind moderată, puternică și local extremă.




Starea de vegetație a culturilor agricole
În condițiile agrometeorologice menționate, procesele de coacere și maturare la cerealierele de toamnă, precum și cele de creștere și dezvoltare la speciile prășitoare vor evolua în general normal, în aproape toată țara, spun specialiștii ANM.
La orzul de toamnă se vor continua lucrările de recoltare în cea mai mare parte a regiunilor agricole, iar în zonele de cultură din sudul, sud - estul și vestul țării va fi posibilă finalizarea acestora.


Grâul de toamnă va parcurge maturitatea în ceară și deplină (50 - 100%) pe aproape întreg teritoriul agricol, cu excepția unor suprafețe din jumătatea de nord a țării, unde se vor semnala maturitatea în lapte (70 - 100%) și ceară (10 - 100%). Totodată, în sudul țării se vor continua lucrările de recoltare.


Rapița din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Transilvania aflată la maturitatea deplină (80 - 100%) se va recolta în continuare.
Sub aspect fenologic, floarea-soarelui va înregistra predominant dezvoltarea aparatului foliar, precum și formarea capitulului (50 - 100%) și înflorirea (10 - 100%).


Potrivit specialiștilor ANM, sub aspect fenologic porumbul se va afla la înfrunzire (16 - 20 frunze), apariția paniculului (10 - 100%), precum și înflorire / mătăsire (10 - 80%) la hibriziii extratimpurii și timpurii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.552 secunde