Vești bune pentru UE. Rating AAA pentru fondul de salvare a Zonei Euro

405
Vești bune pentru UE. Rating AAA pentru fondul de salvare a Zonei Euro - uniuneaeuropeana2772370090501200-1319882017.jpg

Articole recomandate

Ratingul AAA al Facilității Europene de Stabilitate Financiară (EFSF) a fost confirmat de agențiile Standard & Poor's (S&P), Moody's și Fitch, potrivit Mediafax.

Ratingul este cel maxim și a fost confirmat de către agențiile Standard & Poor's (S&P), Moody's și Fitch după intrarea în vigoare, la 18 octombrie, a amendamentelor la EFSF decise în iulie de Consiliul European și ratificate de parlamentele statelor membre. Amendamentele au mărit capacitatea de împrumut la 440 de miliarde de euro, cu un angajament de garantare de 780 de miliarde de euro, potrivit EFSF.

Cele trei agenții au fost aspru criticate în trecut de oficialii europeni pentru deciziile prin care au redus ratingurile unor state membre UE, agravând astfel situația financiară a țărilor confruntate cu criza datoriilor. De data aceasta comunicatul EFSF a precizat satisfăcut că agențiile "au confirmat cea mai bună notă posibilă".

Oficialii europeni au anunțat joi dimineață, la finalul unui summit extraordinar, măsurile aprobate pentru salvarea Zonei Euro. Acestea presupun capitalizarea băncilor cu o sumă ce depășește 100 de miliarde de euro, reducerea cu 50% a datoriilor Greciei și sporirea capacității EFSF până la 1.000 de miliarde de euro, pentru protejarea statelor cu probleme precum Spania și Italia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5557 secunde