Vești bune pentru navigatorii români după întâlnirea liderilor SLN cu ministrul Sorin Grindeanu

6854
4
Vești bune pentru navigatorii români după întâlnirea liderilor SLN cu ministrul Sorin Grindeanu - vestibunepentrunavigatoriiromani-1642793339.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 20 ianuarie 2022, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a primit o delegație a Sindicatului Liber al Navigatorilor, din care au făcut parte: președintele Adrian Mihălcioiu, secretarul general Aurel Stoica și șefa de departament Corina Pleșa.

„În cadrul întâlnirii cu domnul ministru am prezentat problemele cele mai urgente pentru navigatorii români. Am discutat despre amenzile date de funcționarii Direcției de Sănătate Publică navigatorilor care nu completează formularele digitale la intrarea în țară. I-am explicat domnului ministru că navigatorii, la fel ca și lucrătorii din transportul feroviar, fac parte din categoria personalului esențial și n-ar mai trebui să completeze aceste formulare. Domnul ministru ne-a promis că problema ridicată de noi va fi clarificată cu cei de la DSP, iar decizia luată va fi inclusă în viitoarea hotărâre a Grupului de Comunicare Strategică.

În al doilea rând, am solicitat prelungirea valabilității carnetului de marinar de la doi la cinci ani, măsură agreată de Autoritatea Navală Română. Domnul ministru a avizat favorabil propunerea, în prezența noastră, și de-acum așteptăm transpunerea ei într-o hotărâre de guvern.

Totodată am cerut să fie adoptate normele metodologice de aplicare a Convenției internaționale privind munca și viața pe mare MLC-2006, pe care statul român a ratificat-o încă din anul 2015, dar nu a pus-o în practică. Urmează ca respectivele norme să fie aprobate printr-o hotărâre de guvern”, a declarat Adrian Mihălcioiu, pentru cotidianul „Cuget Liber”.



Comentează știrea

Titi
26 ianuarie 2022
Doar Mihalcioiu

Ma intreb cate zile va sta aceasta stire pe prima pagina? Ma intreb de ce numai dl Mihalcioiu ajunge sa discute cu ministrul Transporturilor, grindeanu, si nu o delegatie care sa cuprinda reprezentantii tutror celor interesati? Ma intreb care este reprezentativitatea dlui Mihalcioiu? Cati marinari romani sunt afiliati in sindicatul domniei sale? Ma intre cand vom reusi in sfarsit sa avem niste norme metodologice pentru Conventia MLC? Anul asta se fac 7 ani de la adoptarea ei de catre Romania (august 2015).

I.D.M.
27 ianuarie 2022
C.M

Valabilitatea C.M.a mai fost 5 ani dar s-a constatat ca nu mai venea nimeni pe la birouri și s-au răzgândit

joharless
29 ianuarie 2022
securici

Mihalcioiu unu individ pus pe capatuiala. Am chemat itf-ul la constanta si miha ne-a cerut procent din bani. Stoica vicele conduce sln-ul nu miha.

io dixit
6 martie 2022
tara idiotilor?

a avea incredere in jegosul de grindeanu inseamna sa fi ruda, sau din psd cu e[ , sau sa n-ai toate tiglele pe casa. la sfintu asteapta, la pastele cailor, cind o face plopu mere... si tot asa!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6818 secunde