Veste bună pentru constructori! Au de clădit 138 de creșe noi

167
Veste bună pentru constructori! Au de clădit 138 de creșe noi - vestebunapentruconstructori-1630249565.jpg

Articole de la același autor

Pentru firmele de construcții din România a apărut o nouă oportunitate. Cseke Attila - ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat ordinul pentru finanțarea construcției primelor 138 de creșe noi, moderne, la nivel național. Conform actului normativ, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă. De asemenea, se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, acolo unde se justifică, și în mediul rural.

În prezent, există 47 de cereri aprobate, cu documentația completă depusă. Din patru județe - Covasna, Galați, Satu-Mare și Sibiu - fiecare municipiu a depus cererea și documentația necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanțări aprobate, autoritățile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creșelor.

Ordinul de ministru permite construcția unor creșe noi în 102 municipii din toată țara și cele șase sectoare ale Capitalei, dacă autoritățile locale depun pentru cele 91 de proiecte aprobate cereri complete, incluzând terenurile disponibile pentru construcții și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.

Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la începutul anului viitor, primele contracte cu constructorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1311 secunde