Veste bună! Creditele în lei se vor mai ieftini

113
Veste bună! Creditele în lei se vor mai ieftini - banilei5-1381744980.jpg

Articole de la același autor

Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat, din luna octombrie 2012 (când a decis creditarea doar în moneda națională) și până in prezent, o creștere de 2,5 ori a soldului creditelor în lei pentru investiții imobiliare. "Vânzările de credite pentru investiții imobiliare au crescut susținut în ultima perioadă. Creditele în lei sunt deja prima opțiune a clienților, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar și posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Trendul descrescător al indicelui ROBOR a condus la anularea diferenței dintre costul total al unui credit în EUR și al unui credit acordat în lei", a declarat Andrew Gerber, director de management al Produselor Retail, în cadrul BCR.




BCR a înregistrat o creștere semnificativă a numărului solicitărilor clienților pentru creditele în lei destinate investițiilor imobiliare, atingând în prezent o cotă de piață de peste 30% din vânzările noi de credite în moneda națională. Portofoliul BCR pe segmentul de credite ipotecare și imobiliare standard (exclusiv Prima Casa) acordate în lei s-a multiplicat de aproximativ 2,5 ori comparativ cu 15 octombrie 2012, dată la care BCR a luat decizia creditării preponderente în lei.


Analiștii BCR estimează că dobânzile interbancare la lei se vor reduce în continuare, ceea ce va duce la ieftinirea și mai mult a creditelor în lei. Rata inflației ar putea atinge un minim record de 1-1,5% la începutul anului 2014 iar dobânda ROBOR la 3 luni s-ar putea stabiliza în jurul nivelului de 3% în 2014. Reducerile succesive ale dobânzii de politica monetară a BNR ar putea fi urmate de diminuarea rezervelor minime obligatorii la lei, o măsură care va elibera câteva miliarde de lei în piață și va avea un efect puternic de ieftinire a creditelor în moneda națională, spun analiștii BCR. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Aprilie 2013
Stire din Economie : Se ieftinesc carburanții?
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Economie : Carburanți mai ieftini
Pagina a fost generata in 1.1821 secunde