Vânzătorii de flori sunt obligați să încalce legea

541
1
Vânzătorii de flori sunt obligați să încalce legea - flori4-1309707670.jpg

Introducerea taxării inverse la cereale și la fier vechi a făcut ca aceste două domenii de activi-tate să iasă din categoria celor cu risc ridicat de evaziune, întrucât s-a eliminat posibilitatea returnărilor ilegale de TVA.
"Măsura ar trebui extinsă în cazul legumelor, fructelor și florilor care vin din spațiul comunitar sau din afara UE - afirmă Cristian Radu, comisarul șef al Gărzii Financiare Con-stanța. Am avut de curând un caz cu o profesoară care vindea flori. A venit la mine în birou și era foarte dezamăgită pentru că i s-a suspendat activitatea și a primit o sancțiune mare, întrucât nu eliberase bonuri fiscale. Mi-a spus: «Vă rog să mă credeți că aș dori să respect legea, dar nu pot, pentru că toate florile le iau fără documente. Dacă solicit factură, nu mai pot cumpăra marfă și trebuie să închid». La legume, fructe, flori și chiar în morărit și panificație trebuie introdusă taxarea inversă sau chiar eliminat TVA. Statul n-ar pierde nimic. Dimpotrivă, n-ar mai fi furat. După câte știu, se lucrează și la acest proiect."
Comisarul șef și-a exprimat înțelegerea pentru vânzătorii de flori: "Sunt afaceri de familie. Să știți că nu este ușor să vinzi flori. Oamenii aceștia muncesc în stradă, iarna, vara, 24 ore pe zi. Trebuie ajutați de către stat să intre în legalitate, pentru că muncesc. Sunt obligați să lu-creze în acest sistem, fără documente. Statul trebuie să găsească metodele ca florile, legumele și fructele să intre legal în România." 



Comentează știrea

admirator
4 iulie 2011
Dar, de ce nu separati

florariile si alte chetii stradale de statiile de autobuze? Mutati statiile cu citeva sute de metri mai sus sau mai jos, pentru a nu mai exista aglomeratie inutila si incurcaturi reciproce. Mai aels cind ploua. Iar la Tomis 3, statia de autobuz e prost plasata si pentru alte curse auto: mai toate microbuzele vin in statia de autobuz si incurca parcarea autobuzelor urbane. Nu mai vorbim de taxiuri sau soferi partic. care vin sa ia flori si parcheaza tot in statie. Este un circ intreg, care arata dezinteresul autoritatilor locale pentru confortul si siguranta pasagerilor. dar si dispretul fata de ceilalti membrii ai traficului. Si "interesul" fata de florariile stradale, care le platesc spaga pentru a nu fi deranjati. desi taxe la stat sau primarie...pauza!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 04 Iulie 2011
Stire din Economie : Nave eficiente energetic
Pagina a fost generata in 1.6972 secunde