Vânzarea CFR Marfă, amânată: patru luni păsuire pentru Gruia Stoica

182
Vânzarea CFR Marfă, amânată: patru luni păsuire pentru Gruia Stoica - cfr1379074146-1381053360.jpg

Articole recomandate

GFR a plătit săptămâna trecută avansul de 20 de milioane de euro, conform contractului pentru privatizarea CFR Marfă. Guvernul vrea să amâne termenul pentru încasarea banilor pentru CFR Marfă, anunță Realitatea TV. Vânzarea CFR Marfă ar urma să fie amânată patru luni, propunerea urmând să fie discutată în următoarea ședință de guvern. 


Suma de 20 de milioane de euro provine de la un consorțiu format din Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și OTP, dar și din surse proprii ale companiei, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situației.


În luna iunie, Grup Feroviar Român (GFR), deținut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câștigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preț de 202 milioane euro pentru 51% din acțiuni.


Contractul a fost semnat la începutul lunii septembrie, Gruia Stoica declarând atunci că banii vor fi plătiți după ce Consiliul Concurenței va emite o decizie privind această tranzacție.




Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a cerut Consiliului Concurenței și consultanților un punct de vedere privind termenul de finalizare a privatizării CFR Marfă, stabilit acum pentru 15 octombrie, precizând că o eventuală prelungire va fi discută în Guvern. CFR Marfă este cea mai mare companie de profil din România, iar GFR principalul competitor, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2807 secunde